Svenska institutet

Svenska institutet arrangerar seminarium på Folk och kultur 8/2

Dela
Svenska institutet arrangerar ett samtal om kulturutbyte och krisstöd till Ukraina. Svenska och ukrainska kulturskapare har lång erfarenhet av samarbete och kulturutbyte. Hur har dessa relationer påverkats av kriget? Och hur kan du som vill hjälpa till bäst stödja kulturen i Ukraina?

Under 2022 beviljade Svenska institutet ett stort projektstöd till elva svenska organisationer som i samarbete med ukrainska kulturorganisationer vill bidra till att återuppbygga landet. Här presenterar vi två av projekten närmare och diskuterar utmaningar och lärdomar längs vägen.

I panelen medverkar Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet, Pehr Mikael Sällström på Sveriges arkitekter och Paul Dixelius på Baltic to Black Sea Documentary Network. Samtalet leds av Agnes Lidbeck.

Sveriges Arkitekter har skapat en mötesplats mellan ukrainska stadsplanerare och arkitekter och deras svenska kollegor. Projektet är bland annat ett svar på den ukrainska presidentens vädjan till Sveriges riksdag att svenska arkitekter och företag ska bidra till återuppbyggnaden landet.

Genom organisationen B2B Docs residensprogram kan kvinnliga ukrainska dokumentärfilmare återhämta sig och arbeta med påbörjade filmprojekt. Filmprojekten har ofta starka sociala budskap med potential att ha påverkan på både det ukrainska samhället och resten av världen.

Arrangör: Svenska institutet

Plats: Konsertsalen, Scenkonst Sörmland

Tid: Onsdag 8/2 klockan 14:45 – 15:30

För mer information kontakta: Hanna Hessling

Kontakter

Bilder

Generaldirektör
Generaldirektör
Ladda ned bild

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Virkesvägen 2
120 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

L’Art Norén – en säsong om Lars Norén i Paris6.3.2023 09:11:47 CET | Pressmeddelande

Lars Norén har länge haft en särskild plats i fransmännens hjärta. Hans pjäser har satts upp över 80 gånger sedan 2005 och hans dramatik och lyrik har hyllats av den franska kulturvärlden. Den 9 mars öppnar Svenska institutet Paris utställningen Stilla Liv av Lars Norén. Då går också startskottet för en vårsäsong som helt tillägnas Norén och hans konstnärskap i samarbete med Comédie-Française och bokförlaget L’Arche.

Så uppfattades Sverige utomlands 2021 – årsrapport från Svenska institutet23.2.2022 09:54:17 CET | Pressmeddelande

Svenska institutet presenterar idag 2021 års rapport om bilden av Sverige utomlands. Året präglades till stor del av coronapandemin och hanteringen av den. Dock har inte rapporteringen om den svenska pandemihanteringen varit lika omfattande som 2020. Rapporteringen speglade mer varierade ämnen, till exempel idrott, inrikesfrågor som kriminalitet och säkerhetsfrågor samt politiska händelser. Rapporten konstaterar att bilden av Sverige i utlandet är fortsatt stabil och i regel positiv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum