Svenska Curlingförbundet

Sverige till semifinal vid Junior-VM i curling

Dela

Internationell debut på hemmaplan i Jönköping och efter en rysare kan de svenska juniortjejerna starta uppladdningen mot semifinal i morgon lördag kl 19:00.

– Det känns så bra. Vi gjorde våra två bästa matcher idag och dom tar vi med oss in i semifinalen. Nu ska vi njuta av den här stunden och sedan börja ladda för semifinalen i morgon, säger skip Moa Dryburgh.

Avslutningen av grundserien blev en rysare med mängder av olika scenarier. Sverige var tvungna att vinna mot Sydkorea och det fixade tjejerna med stabila 10-5. 

Steg två var att Schweiz skulle vinna mot Lettland och så blev det. Till slut hängde allt på matchen mellan Japan och Kanada där seger för Japan skulle säkra en svensk semifinalplats. 

Den stora svenska publiken på plats höll andan och spänningen fortsatte hela vägen till skiljeomgång. När Japan till slut säkrade vinsten med en utslagning kunde de svenska tjejerna fira.   

Nu väntar semifinal mot Norge för Moa Dryburgh, Thea Orefjord, Moa Tjärnlund, Moa Nilsson, Linda Stenlund och coach Margaretha Dryburgh.

Alla semifinaler spelas lördagen den 21 maj. Herrarnas semifinaler börjar klockan 14.00 och följs av damernas semifinaler klockan 19.00.

Herrarnas medaljmatcher spelas söndagen den 22 maj kl. 09.00. Damerna spelar om medaljerna kl. 14.00 samma dag.

World Curling TV kommer att sända ett antal matcher exklusivt på Curling Channel. 

Länk till sändningar från Junior-VM 2022 https://the.recast.app/user/5pYk0?referrer=5pYk0

Liveresultat damer Junior-VM 2022: https://curlit.com/WJCC/aspnet/current.aspx?EventID=2

Liveresultat herrar Junior-VM: 2022: https://curlit.com/WJCC/aspnet/current.aspx?EventID=1

VM-tabell damer Junior-VM: https://curlit.com/WJCC/aspnet/standings.aspx?EventID=2

VM-tabell herrar: https://curlit.com/WJCC/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Följ med World Curling Federation inför World Junior Curling Championships 2022 på Twitter, Instagram, Facebook och Weibo och genom att söka på hashtaggarna #WJCC2022 #curling

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum