Patent- och registreringsverket

Sverige topp tre i världen på innovation

Dela

Sverige är trea i världen på innovation. Det visar en ny studie från FN:s immaterialrättsorganisation WIPO. Endast Schweiz och Nederländerna har en högre placering än Sverige.

- Ökad svensk tillväxt och konkurrenskraft förutsätter ett gott innovationsklimat. Att Sverige fortsätter att ligga i topp är ett tydligt bevis på att svenska företag fortsätter att vara innovativa. Det finns en tydlig koppling mellan framgångsrika innovationer och en strategisk hantering av de immateriella tillgångarna i företaget. Immaterialrätten är ett viktigt affärsverktyg, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på PRV, Patent- och registreringsverket.

- För att Sverige ska fortsätta att vara framgångsrikt internationellt måste vi fortsätta att skapa förutsättningar för svenska företag, uppfinnare och forskare att hantera de immateriella tillgångarna. Det är en nyckel till Sveriges framgångsrika placering, fortsätter Peter Strömbäck.

Global Innovation Index, tio i topp

  1. Schweiz (nummer 1 2017)
  2. Nederländerna (3)
  3. Sverige (2)
  4. Storbritannien (5)
  5. Singapore (7)
  6. USA (4)
  7. Finland (8)
  8. Danmark (6)
  9. Tyskland (9)
  10. Irland (10)

Global Innovation Index 2018

Om Global Innovation Index

Global Innovation är en rapport som utkommer årligen sedan 2008. Rapporten är ett samarbete mellan WIPO, Cornell University och INSEAD Business School.

Om WIPO

WIPO, World Intellectual Property Organization, är FN:s immaterialrättsorganisation. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registeringsverket) är centret för immateriella rättigheter. PRV arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum