Hogia AB

Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund

Dela

När Teknikcollege i dag delade ut sina samverkanspriser på årets rikskonferens blev Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund utsedd till vinnare i kategorin ”Bästa lärarlag”. Tobias Genberg, utvecklare på Stenungsundsbaserade it-företaget Hogia, blev utsedd till bästa handledare i samverkan med skolan.

Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.

Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet och Hogia har i många år samverkat för att synliggöra den digitala sektorn och dess möjligheter för ungdomar. När skolan för några år sedan utökade grundutbildningen med ett fjärde år med inriktning mjukvarudesign var Hogia med och utvecklade innehållet. Eleverna har sedan dess kunnat förlägga sin praktiktid på Hogia och en del av dem har haft Tobias Genberg som handledare. Förra årets elever var så nöjda att de nominerade Tobias till kategorin ”Bästa handledare”.

- Det känns naturligtvis jätteroligt att ha vunnit. Det är ett kvitto på att jag har bidragit till att ge eleverna kunskap och erfarenhet som är värdefull för deras framtida yrkeskarriär, säger Tobias Genberg.

- För oss som företag och arbetsgivare är det en stor förmån att ha en så välmeriterad skola på orten som erbjuder tekniskt inriktade alternativ. Förutom att våra medarbetare utvecklas i sin roll som handledare, bidrar vi till att säkra den kompetens som vi och industrin i stort behöver i framtiden, säger Barbro Lien Rönn, HR-specialist med ansvar för kompetensutveckling på Hogia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Ladda ned bild
Tobias Genberg
Tobias Genberg
Ladda ned bild
Barbro Lien Rönn
Barbro Lien Rönn
Ladda ned bild

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Ny AI-funktion från Hogia förutser antalet passagerare i kollektivtrafiken20.8.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kollektivtrafiken har drabbats hårt av coronapandemin. Hur ska kollektivtrafikresandet upplevas som tryggt igen? Hogias nya AI-funktion för passagerarprognoser kan bli en del av lösningen. Den kan ge prognoser över hur många passagerare som kommer att finnas ombord på enskilda turer, både i närtid och i ett längre perspektiv. Resenärer kommer att kunna planera sitt resande i förväg och välja de turer som har lägst beläggning.

Region Örebro län blir ny kund till Hogia12.8.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hogia har vunnit en upphandling med Region Örebro län om att leverera en central plattform som ska integrera alla informationssystem inom kollektivtrafiken i regionen. Hogias plattform PubTrans blir navet för all trafikinformation och kommer att göra det enklare att förmedla rätt information i rätt tid till kollektivtrafikresenärerna. Hogia PubTrans kommer även att medföra större teknisk flexibilitet. Befintliga angränsande system hos Region Örebro Län kan anslutas till plattformen, och nya system kan läggas till i den takt verksamheten utvecklas, utan att behöva ta hänsyn till inlåsningseffekter.

Hogia blir leverantör till det kanadensiska färjerederiet CTMA Traversier16.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det kanadensiska färjerederiet CTMA Traversier Ltée (CTMA) har nu driftsatt sitt nya boknings- och biljettsystem BOOKIT från Hogia Ferry Systems. Avtalet undertecknades hösten 2020. CTMA trafikerar flera rutter i provinsen Quebec, bland annat en linje mellan ön Prince Edward och ögruppen Madeleine, en kryssningslinje från Montréal till ögruppen Madeleine och ett fraktfartyg som betjänar öarna. CTMA har tre färjor som trafikerar de olika linjerna.

Ny funktion från Hogia automatiserar rapportering av farligt avfall till Naturvårdsverket9.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan november 2020 är det krav på att rapportera in farligt avfall till Naturvårdsverkets elektroniska avfallsregister. Det ger Naturvårdsverket och tillsynsmyndigheter en tydligare bild över det farliga avfallets väg genom landet. Nu lanserar Hogia en funktion som automatiserar rapporteringen till Naturvårdsverket. Förutom att spara mycket tid minskar den även risken för fel.

Hogia levererar trafikinformationssystem till Region Västmanland20.5.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hogia har vunnit en upphandling med Region Västmanland om att leverera ett system för trafikinformation för hela regionens busstrafik. Hogias system kommer att utgöra navet i verksamheten och förse trafikledning, förare och resenärer med en komplett bild av kollektivtrafiken i realtid, men även kunna leverera prognoser. Varje dag görs 38 000 resor med kollektivtrafiken i Västmanland.

Hogia och Bellmans i test för ökad digitalisering16.4.2021 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hur kan hanteringen av kvitton i samband med transporter från grustäkter digitaliseras? Det har Hogia testat tillsammans med Bellmans Åkeri och Entreprenad, som är en del av Bellman Group. De papperskvitton som normalt kvitterar ut lasten har i testet kompletterats med en qr-kod som föraren skannar. All information om lasten hamnar automatiskt på körordern. Det medför att hanteringen går snabbare och minimerar risken för fel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum