Hogia AB

Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund

Dela

När Teknikcollege i dag delade ut sina samverkanspriser på årets rikskonferens blev Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund utsedd till vinnare i kategorin ”Bästa lärarlag”. Tobias Genberg, utvecklare på Stenungsundsbaserade it-företaget Hogia, blev utsedd till bästa handledare i samverkan med skolan.

Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.

Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet och Hogia har i många år samverkat för att synliggöra den digitala sektorn och dess möjligheter för ungdomar. När skolan för några år sedan utökade grundutbildningen med ett fjärde år med inriktning mjukvarudesign var Hogia med och utvecklade innehållet. Eleverna har sedan dess kunnat förlägga sin praktiktid på Hogia och en del av dem har haft Tobias Genberg som handledare. Förra årets elever var så nöjda att de nominerade Tobias till kategorin ”Bästa handledare”.

- Det känns naturligtvis jätteroligt att ha vunnit. Det är ett kvitto på att jag har bidragit till att ge eleverna kunskap och erfarenhet som är värdefull för deras framtida yrkeskarriär, säger Tobias Genberg.

- För oss som företag och arbetsgivare är det en stor förmån att ha en så välmeriterad skola på orten som erbjuder tekniskt inriktade alternativ. Förutom att våra medarbetare utvecklas i sin roll som handledare, bidrar vi till att säkra den kompetens som vi och industrin i stort behöver i framtiden, säger Barbro Lien Rönn, HR-specialist med ansvar för kompetensutveckling på Hogia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.
Ladda ned bild
Tobias Genberg
Tobias Genberg
Ladda ned bild
Barbro Lien Rönn
Barbro Lien Rönn
Ladda ned bild

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia och Bellmans i test för ökad digitalisering16.4.2021 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hur kan hanteringen av kvitton i samband med transporter från grustäkter digitaliseras? Det har Hogia testat tillsammans med Bellmans Åkeri och Entreprenad, som är en del av Bellman Group. De papperskvitton som normalt kvitterar ut lasten har i testet kompletterats med en qr-kod som föraren skannar. All information om lasten hamnar automatiskt på körordern. Det medför att hanteringen går snabbare och minimerar risken för fel.

Hogia och Kivra i gemensamt initiativ för Agenda 203024.2.2021 08:15:00 CET | Pressmeddelande

Sedan 2018 samarbetar Hogia och Kivra för att verka för en hållbar samhällsutveckling. En del av intäkterna från den gemensamma distributionstjänsten doneras till hållbarhetsprojekt inom IT och entreprenörskap. Nu höjs ambitionsnivån och de båda företagen blir global partner till den ideella organisationen Reach for Change. Målet är att utöka organisationens verksamhet så att effekten av stödinsatserna tiodubblas och når 30 miljoner barn till 2030.

Hogia levererar stöd för hantering av godsflöden till Södertälje Hamn14.1.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu kommer det att bli enklare för hamnar och terminaler att hantera stora volymer av gods. Hogia lanserar en mobil applikation som digitaliserar manuella arbetsmoment och ger ökad operationell kontroll. Först igång med applikationen är Södertälje Hamn, som ska använda den för lossning och lastning av importbilar. En tredjedel av Sveriges nybilsimport, ungefär 120 000 bilar, levereras årligen till hamnen. Stora delar av hanteringen kan nu automatiseras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum