Svenska institutet

Sveriges styrkor som kunskapsnation lyfts i Dubai

Dela

Under ”Knowledge & Learning Week” 12–18 december ansvarar Svenska institutet för programmet i den svenska paviljongen på Expo 2020 i Dubai. SI samlar då aktörer inom högre utbildning, forskning och innovation för att presentera en bred bild av Sveriges erbjudande som Kunskapsnation. Syftet är att öka kunskapen och väcka intresse hos internationella företag, talanger och studenter att verka i Sverige.

Genom att vara på plats i Dubai kan Sverige marknadsföras som en föregångare när det gäller ekonomisk-, social- och miljömässig hållbarhet. Under mottot Pioneer the Possible ska Sverige ta täten i den globala omställningen för en hållbar tillväxt och som grogrund för morgondagens lösningar.

Madeleine Sjöstedt är generaldirektör för Svenska institutet:

-        För att klara de stora utmaningar samhället står inför behöver Sverige vara konkurrenskraftigt internationellt, inte minst inom utbildning och forskning. En viktig del handlar om att berätta om vad vårt land kan erbjuda. Expo 2020 är ett unikt tillfälle att visa upp oss för världen, menar Madeleine Sjöstedt.

Den 15 december är det Sveriges nationella dag på Expo 2020 då extra uppmärksamhet riktas mot den svenska paviljongen. SI planerar ett stort firande av svensk innovationskraft, kunskap och utbildning tillsammans med deltagande företag och organisationer i samarbete med Business Sweden och Karl Adam Bonniers Stiftelse och med svenskt deltagande på hög nivå. Den officiella delegationen leds av H.M. Konungen. Deltar gör också utrikeshandelsminister Anna Hallberg och en näringslivsdelegation. De svenska artisterna Molly Sandén och Cirkus Cirkör uppträder på den stora Al Wasl-scenen inför de 190 andra deltagande länderna.

Fler exempel på evenemang under veckan:

  • Linköpings universitet deltar med ett visualiseringsprojekt som ger besökare en resa genom rymden,
  • Ignite Sweden och SI genomför ett seminarium om forskningsresultat och kommersialisering av dessa.
  • I Tekla workshop bjuder SI och Kungliga Tekniska högskolan in lokala flickor till att lära sig mer om AI.

Ta del av programmet Under Knowledge & Learning Week på Expo 2020 12-18 december på expo2020.se/knowledgeweek 

Den 1 oktober 2021 slog portarna upp till världsutställningen Expo 2020 i Dubai, där uppemot 190 länder deltar under temat ”Connecting Minds – Creating the Future”. Sverige medverkar i syfte att stärka bilden av Sverige i utlandet, visa upp konkurrenskraften hos svenska företag och stärka Sveriges attraktionskraft för turism och investeringar.

Bilder

Generaldirektör
Generaldirektör
Ladda ned bild
Foto: Jon Wallis
Foto: Jon Wallis
Ladda ned bild

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Virkesvägen 2
120 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Så uppfattades Sverige utomlands 2021 – årsrapport från Svenska institutet23.2.2022 09:54:17 CET | Pressmeddelande

Svenska institutet presenterar idag 2021 års rapport om bilden av Sverige utomlands. Året präglades till stor del av coronapandemin och hanteringen av den. Dock har inte rapporteringen om den svenska pandemihanteringen varit lika omfattande som 2020. Rapporteringen speglade mer varierade ämnen, till exempel idrott, inrikesfrågor som kriminalitet och säkerhetsfrågor samt politiska händelser. Rapporten konstaterar att bilden av Sverige i utlandet är fortsatt stabil och i regel positiv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum