Svenska Ishockeyförbundet

SVT sänder U18-VM

Dela

I april spelas U18-VM på hemmaplan i Sverige i Örnsköldsvik och Umeå. Idag kan vi meddelade att SVT kommer att sända Sveriges matcher i JVM-turneringen, som pågår fram till den 28 april.

Intresset för juniorhockeyn i Sverige växer och den svenska publiken är sedan tidigare vana vid JVM-sändningarna vid jul och nyår. Ett mästerskap som växer i intresse nationellt men också internationellt är U18-VM som spelas i april. I år arrangeras mästerskapet på hemmaplan i Örnsköldsvik och Umeå och Småkronornas matcher kommer även att sändas i SVT. Tillsammans med Damkronornas och Tre Kronors VM-turneringar betyder det att SVT sänder hela sju veckor av landslagshockey under våren.

- Det känns jätteroligt att SVT sänder mästerskapen och att vi därmed får visa upp Damkronorna, Småkronorna och Tre Kronor för svenska folket. Svensk hockey har en av världens bästa juniorverksamheter och att SVT går in och sänder Småkronornas U18-VM betyder mycket för oss och jag hoppas också att många tar sig till Örnsköldsvik och Umeå för att se juniorhockey i världsklass, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.

För mer information om mästerskapet, besök: https://www.iihf.com/en/events/2019/wm18

För biljetter: https://evenemang.ebiljett.nu/EventList

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum