Svenska Bowlingförbundet

Team Pergamon är svenska mästare i bowling

Dela
Team Pergamon är svenska mästare i 8-manna på herrsidan. Partillelaget vann till sist med 12-8 i den avgörande finalmatchen över BK Kaskad och tar sitt 15:e SM-guld.
Team Pergamon är svenska mästare i 8-manna. Foto: Nowadaysfilm, Robert Lipic.

Det blev en riktigt jämn och spännande final vid SM-slutspelet i Jönköping mellan Team Pergamon och BK Kaskad. Efter att första finalmatchen i morse slutat 10-10 så vann Pergamon den andra finalen med 11-9 och hade övertaget inför den tredje och avgörande finalen. Oavgjort skulle räcka för Pergamon för att vinna guldet. Kaskad inledde dock starkast i den tredje matchen och vann de två första serierna med 3-2. Men Pergamon plockade fram mästarrutinen när det som mest behövdes. De vann de två avslutande serierna med 4-1 och tog hem matchen med 12-8. Guldet är Pergamons 15:e i 8-manna. Martin Larsen var poängbäst i den avgörande finalen med 1005 poäng.
– Det är glädje och lättnad nu. Det har varit riktigt tuffa matcher i slutspelet och vi kunde aldrig slappna av. Publiken hjälpte oss väldigt mycket. Slutspelshelgen är fantastisk och stämningen är enorm, säger Martin Larsen.

Ladda ned bild
Martin Larsen. Foto: Nowadaysfilm, Robert Lipic.

Länkar

Om

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.