Transportföretagen

Tobias Lissborg från Trollhättan tog hem guldet i Yrkes-SM

Dela

Den 10-12 maj tävlade hundratals ungdomar om vem som är bäst på sitt blivande jobb när Yrkes-SM var tillbaka efter två år i träda. Deltagarna representerade stora delar av landet, från Umeå i norr till Kristianstad i söder. Vinsten och guldmedaljen inom grenen bilskadeteknik gick i år till Tobias Lissborg från Trollhättan efter en hård kamp.

Yrkes-SM och motorbranschens guldmedaljörer
Yrkes-SM och motorbranschens guldmedaljörer

- Det har varit jätteskoj, det har varit speciellt att tävla i sitt eget yrke. Yrket är väldigt varierande och om man gillar snygga ytor så är detta ett bra yrke. Man kan börja enkelt och lära sig mer hela tiden, det är ett hantverk på många sätt. Det har också varit roligt att representera Trollhättan som är klassisk bilmark vilket är kul, kommenterar Tobias guldet.

Här finns bilder på alla tävlande, här hittar du länk:

https://www.transportforetagen.se/kompetensforsorjning/motorbranschens-yrkestavlingar/yrkes-sm-2022/

Vi har flera kommentarer från respektive tävlande och vill du intervjua någon av vinnarna så kontakta gärna pressansvarig för kontaktuppgifter.

- Vi är väldigt glada över att just de här unga personerna bestämde sig för att tävla om branschens mest ärofyllda priser. De har fått prestera under press under flera dagar. Tävlingsnivån har varit mycket hög samtidigt som vi har haft en mycket bra stämning. Det är helt klart värdiga vinnare som nu har korats under högtidliga former, säger Johanna Linder som är Projekt- och tävlingsledare vid årets Yrkes-SM för Transportföretagen, IF Metall och Målarna.

- Dessa tävlande är viktiga ambassadörer för hela motorbranschen. Genom att visa sitt engagemang och genom att kunna berätta hur det är att arbeta inom motorbranschen inspirerar de ungdomar att söka sig till branschens utbildningar, säger Johanna Linder.

På frågan hur det känns att återigen kunna träffas och hålla yrkes-SM under normala omständigheter igen, efter pandemin svarar Johanna Linder:

– Fantastiskt – äntligen har vi kunnat genomföra detta inom motorbranschens fem yrkesgrenar! Ett inställt Yrkes-SM 2020 gör att detta varit extra efterlängtat. Nu har vi kunnat visa upp motorbranschens bästa ungdomar och haft besöksrekord under hela evenemanget Yrkes-SM. Att möta alla tävlingssugna ungdomar är alltid lika inspirerande! Vi har också fått väldigt många trevliga besök i vår tävlingsmonter, där vi kunnat berätta mer om motorbranschen och behoven av personal som finns där. Det är verkligen en framtidsbransch med mängder av utvecklingsmöjligheter.

Yrkes-SM arrangeras vartannat år för att väcka intresse för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar. Motorbranschen fanns representerade med fem yrken: personbilsteknik, bilskadeteknik, lastbilsteknik, maskinteknik och fordonslackering. Totalt deltog ett 60-tal olika yrken vid Yrkes-SM 2022.

Mer om tävlingarna kan man läsa här:

Följ oss på Facebook ) (länk: https://www.facebook.com/motorbranschensyrkestavlingar/ och Instagram (länk: https://www.instagram.com/motorbranschensyrkestavlingar/)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Yrkes-SM och motorbranschens guldmedaljörer
Yrkes-SM och motorbranschens guldmedaljörer
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum