Norrköpings kommun

Tomas Alfredson kommer till Norrköpings filmnäringsdag

Dela

Fredag 27 november är det återigen dags för Norrköpings filmnäringsdag, som arrangeras av Norrköpings kommun för filmbranschen både lokalt och nationellt. Filmnäringsdagen kommer att streamas live till svenska filmbranschen och bjuder på ett innehållsrikt program.

Bland gästerna finns bland annat regissören Tomas Alfredson, aktuell med Norrköpingsinspelade filmen Se upp för Jönssonligan, Goran Kapetanovic som regisserade succéserien Kalifat för SVT, samt manusförfattaren och regissören Isabella Carbonell som nästa år långfilmsdebuterar med Dogborn. Moderator för dagen är Svenska Filminstitutets presschef Jan Göransson.

– Norrköping är en filmvänlig stad där branschen växer så det knakar och inspelningar avlöser varandra. Filmnäringsdagen lyfter fram en del av allt spännande som händer just nu, säger Johan Karlsson, enhetschef på Cnema med Norrköpings filmfond.

På grund av rådande omständigheter genomförs årets filmnäringsdag utan publik i en mer koncentrerad form och livesänds från Cnema.

– Vi håller en hög nivå på programmet som är relevant både lokalt och nationellt, säger Matilda Hagård, projektledare. Tänk vad fantastiskt att vi i dessa tider fortfarande kan bjuda in hela branschen till en inspirerande dag och sända den live från Norrköping. Det känns extra viktigt under ett år som detta.

Norrköpings genomförs den 27 november mellan klockan 09:30 och 15:30.


Kontakt:
Matilda Hagård
Titel: projektledare, Cnema
Telefon: 070-713 67 56
matilda@matildahagard.se

Johan Karlsson
Titel: enhetschef, Cnema
Telefon: 0708-13 99 79
johan.karlsson@cnema.se

______________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum