Skara stift

Tove af Geijerstam vigs till präst i Skara domkyrka

Dela

Söndag 23 januari 11.00 prästvigs Tove af Geijerstam i Skara domkyrka av biskop Åke Bonnier. Det finns möjlighet att följa vigningsmässan digitalt på webben.

Skara domkyrka. Foto: Josefin Roos
Skara domkyrka. Foto: Josefin Roos

På fredag, 21 januari, kommer Tove af Geijerstam att avlägga prästexamen inför domkapitlet i Skara stift och kommer därmed bli behörig att vigas till präst och träda i tjänst i Svenska kyrkan. En präst skall i sitt uppdrag leva som Kristi tjänare, öppen för människors behov och i sitt sinne vara vänd till Gud och hela skapelsen. Med trohet och klokhet skall hen hjälpa människor att mogna i tron, så att Guds kärlek blir synlig i världen.

Prästvigningen äger rum söndag 23 januari 11.00 i Skara domkyrka under ledning av biskop Åke Bonnier, som i sitt ämbete viger präster och diakoner. I vanliga fall brukar domkyrkan vara fullsatt i samband med prästvigningar, men på grund av den pågående pandemin kommer det vara ett begränsat antal som kommer kunna närvara på plats. Däremot kommer vignings- och mottagningsmässan att direktsändas på webben via Skara pastorat. Information om sändningen finns på Skara pastorats webbplats:
Webbsändningar i Skara pastorat - Svenska kyrkan Skara

Tove af Geijerstam är född 1975 och uppväxt utanför Uddevalla och bor i Vänersborg sedan 1999. Tove är utbildad logoped och har bland annat jobbat på strokeavdelningen och på barn och ungdomshablitering. Tove engagerade sig tidigt i politiken och har sedan valet 2002 haft diverse politiska uppdrag, bland annat i socialnämnden och barn och utbildningsnämnden. Efter valet 2018 lämnade hon alla politiska uppdrag och la allt fokus på utbildning och familj. Idag bor Tove i Vargön tillsammans med sin man Karl och två pojkar. 

Efter prästvigningen kommer Tove under sitt första år som präst arbeta i en församling som hon tilldelats av stiftet. Under detta år får hon också extra handledning. Tove kommer efter vigningen att missiveras till Trollhättans församling och Lextorps distrikt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skara domkyrka. Foto: Josefin Roos
Skara domkyrka. Foto: Josefin Roos
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Årets fasteaktion slog insamlingsrekord - även i Skara stift13.5.2022 15:40:35 CEST | Pressmeddelande

Under Act Svenska kyrkans fasteaktion samlades 61,6 miljoner kronor in, vilket är nytt rekord. Även i Skara stift slogs rekord med en insamling på 5,6 miljoner. Årets fasteaktion hade temat Dela lika under samma himmel och pengarna kommer bland annat att användas till att motverka hunger, svält och främja hållbar fred. Kriget i Ukraina har engagerat församlingar, privatpersoner, företag och organisationer i hela Sverige och har bidragit till det höga insamlingsresultatet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum