Norrköpings kommun

Trafiken påverkas när arbetet med Trafikplats Bråvalla går in i nästa fas

Dela

Arbetet med Trafikplats Bråvalla som ska minska andelen tung trafik genom Norrköping går nu in i nästa fas. Arbetet kommer att innebära stor påverkan på trafiken på Finspångsvägen.

Arbetet med att  bygga Trafikplats Bråvalla inleddes i september 2019 och ska resultera i en kombinerad av- och påfart till E4. Den väntas bland annat minska andelen tung trafik genom Norrköping när man inte längre behöver köra genom andra delar av staden för att ta sig till Bråvalla och Fiskeby. Trafikplatsen är också viktig för att kunna utveckla verksamhetsområdet Bråvalla.

Den fas av projektet som nu inleds innebär bland annat att en ny cirkulationsplats i korsningen Finspångsvägen och Fiskebyvägen ska påbörjas. Detta arbete inleds 30 mars och beräknas vara klart i månadsskiftet juni/juli 2020. Det kommer gå att passera arbetsplatsen under hela byggtiden men arbetet kommer att få stor påverkan på trafiken.

Trafiken kommer att påverkas i stor omfattning på Finspångsvägen och Fiskebyvägen. Vi ber om förståelse för detta och ber samtidigt trafikanter att ta en annan väg om det är möjligt och att tänka på dem som jobbar längs vägen och deras arbetsmiljö. Oskyddade trafikanter kommer att ledas om, säger Niklas Engström, avdelningschef på samhällsbyggnadskontoret.

Hela Trafikplats Bråvalla väntas vara färdigställd under våren/sommaren 2021.

Övriga upplysningar:
Utöver Svevia AB och Nodra är även Eon och Trafikverket involverade i arbetet med trafikplats Bråvalla. Eon kommer att flytta på en större elledning för att möjliggöra projektet, och när ramperna till E4 är klara tas de över av Trafikverket, som då kommer att ansvara för driften av dessa.

Fiskebyvägen planeras att vara öppen under arbetets gång, men då framkomligheten kommer att påverkas rekommenderas de som har möjlighet, att istället välja Finspångsvägen.

Total budget för projektet är strax över 140 miljoner kronor. Detta inkluderar även allt för- och efterarbete samt de VA-jobb som utförs av Nodra.

Kontakt:
Niklas Engström
Titel: avdelningschef samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 011-15 17 25

Fredrik Melefors (tekniska frågor)
Titel: extern projektledare
Telefon: 070-844 05 46

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Lokala företag i Norrköping får möjlighet till stöd29.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu bjuder kommunala bolaget Norrköping Science Park in till ett antal träffar på Coffice där lokala företag får möjlighet att presentera sina idéer för företag som är redo att investera i och stötta Norrköpingsföretag. Vid den första träffen har tre företag möjlighet att ”pitcha” för nystartade investeringskonsortiet Norcopius AB, en Norrköpingsbaserad gruppering som avser främja lokal tillväxt i samarbete med näringsliv och kommun. Träffarna är en del i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under den pågående corona-pandemin. Media bjuds in för att lyssna på de tre korta pitcharna samt presentationen av Norcopius AB. Datum: tisdag 30 juni. Tid: klockan 8:15 Plats: Coffice i Strykbrädan (Industrilandskapet) Här kan du läsa mer om Coffice Kontakt: Pontus Lindblom Titel: VD Norrköping Science Park Telefon: 070-667 27 40 Martin Gyllix Titel: VD Norcopius Telefon: 070-203 11 11 ___________________________________________________ Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Telefo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum