Transportföretagen

Transportföretagen Flyg landar värvning från Centerpartiet

Dela
Transportföretagen Flyg stärker upp kompetens inom flyg genom att värva Victoria Barrsäter. Hon kommer från rollen som politisk sekreterare för Centerpartiet i Västerås och Haninge. Hon var bland annat drivande i den lyckade kampanjen om att rädda Västerås flygplats.

Sverige har alla förutsättningar att ta täten i den gröna omställningen av flyget. Men då behövs en storsatsning på svenskt fossilfritt flyg. För att säkerställa att samtliga styrmedel kopplade till flyget faktiskt bidrar till omställningen istället för att enbart öka flygets kostnader behöver den nya regeringen stärka samarbetet med flygbranschen. Som ett led i detta förstärks Transportföretagen Flyg med Victoria Barrsäter.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Victoria till Transportföretagen Flyg. Med sina erfarenheter från politiken och arbete med infrastrukturfrågor är Victoria ett mycket välkommet tillskott till oss. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete och att tillsammans bidra till flygnäringens hållbarhetsresa och konkurrenskraft, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Victoria bor i Katrineholm och var under valrörelsen Centerpartiets toppkandidat till riksdagen i Sörmland. Nu blir nästa destination Transportföretagen, något som hon ser fram emot.

– Det känns riktigt spännande att få vara med och se till så att flygets gröna utveckling med högre tillgänglighet i hela landet får bästa möjliga förutsättningar. Flygbranschens utveckling kommer vara omvälvande och snabb, min favorithastighet, säger Victoria Barrsäter om sitt nya uppdrag.

Victoria tillträdde sin tjänst som näringspolitisk expert vid Transportföretagen Flyg den sjätte februari.

Kontakter

Bilder

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 00 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

NY RAPPORT: Så löser vi kompetensbehovet i en förändrad transportsektor1.3.2023 07:01:00 CET | Pressmeddelande

Transportsektorn transformeras idag genom en snabb teknikutveckling i kombination med en målmedveten strävan mot grön omställning och ökad hållbarhet. Teknikutvecklingen leder till behov av ny kompetens, samtidigt som rekryteringsbehovet är stort. För att underlätta kompetensförsörjningen och bidra till en framtida transportsektor behövs flera åtgärder. Det visar en ny rapport från Transportföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum