Örnsköldsviks Kommun

Trygghetslarmen i Örnsköldsvik utslagna av kabelbrott

Dela

För närvarande fungerar inte trygghetslarmen i Örnsköldsviks kommun

Ett större kabelbrott på en huvudledning har inträffat norr om Sundsvall. Som en konsekvens av detta fungerar inga trygghetslarm i Örnsköldsviks kommun. Välfärdsförvaltningen arbetar med att på olika sätt säkra upp situationen för berörda brukare, som företrädesvis är personer i eget boende. Hemtjänsten gör en prioritering av hembesök och upprättar tillsynsscheman. De tar telefonkontakt med brukarna och anhöriga i de fall det är möjligt.

- Det pågår ett intensivt arbete med att trygga situationen och prioritera efter behov. Personalen förlänger sina arbetspass och vi tar in extrapersonal efter behov, säger Lotta Westman, tf förvaltningschef välfärdsförvaltningen

I de särskilda boendena fugerar trygghetslarmen för närvarande.

Kabeloperatören arbetar med att åtgärda problemet.

Kontakter

Lotta Westman, tf chef välfärdsförvaltningen 070-190 48 87

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum