Örnsköldsviks Kommun

Trygghetslarmen i Örnsköldsvik utslagna av kabelbrott

Dela

För närvarande fungerar inte trygghetslarmen i Örnsköldsviks kommun

Ett större kabelbrott på en huvudledning har inträffat norr om Sundsvall. Som en konsekvens av detta fungerar inga trygghetslarm i Örnsköldsviks kommun. Välfärdsförvaltningen arbetar med att på olika sätt säkra upp situationen för berörda brukare, som företrädesvis är personer i eget boende. Hemtjänsten gör en prioritering av hembesök och upprättar tillsynsscheman. De tar telefonkontakt med brukarna och anhöriga i de fall det är möjligt.

- Det pågår ett intensivt arbete med att trygga situationen och prioritera efter behov. Personalen förlänger sina arbetspass och vi tar in extrapersonal efter behov, säger Lotta Westman, tf förvaltningschef välfärdsförvaltningen

I de särskilda boendena fugerar trygghetslarmen för närvarande.

Kabeloperatören arbetar med att åtgärda problemet.

Kontakter

Lotta Westman, tf chef välfärdsförvaltningen 070-190 48 87

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum