TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån förvärvar Shootitlive

Dela

TT Nyhetsbyrån köper direktpubliceringsföretaget Shootitlive och växlar upp sin satsning på liverapportering.

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån.
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån.

TT Nyhetsbyrån och Shootitlive har haft ett framgångsrikt samarbete under flera år vilket nu fördjupas ytterligare. Martin Levy, vd på Shootitlive, kommer att ansluta sig till TT:s team och jobba med affärsutveckling.

– Shootitlives expertis och plattform för direktpublicering ligger i framkant. Genom att få in Shootitlive och Martin i teamet tar vi ett stort steg framåt i vår satsning på liverapportering, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Vi ser att live-flöden av bilder och video blir mer och mer viktiga för medieföretag, såväl som för företag utanför mediebranschen.

Shootitlive, som är en tjänst för bildbyråer och tidningar, låter fotografer ute på fältet direktpublicera bilder och video. Shootitlive grundades 2008 av Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin och visar mer än hundra miljoner bilder och videoströmmar varje månad med Skandinaviens största tidningar som kunder.

– Vi har hittat hem! TT Nyhetsbyrån och Shootitlive är en perfect match. Tillsammans med TT:s fotografer och deras enorma bildbank ska vi fortsätta att utveckla morgondagens bildbyråtjänster säger Martin Levy, vd och medgrundare av Shootitlive.


Kontakt

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån
070-697 62 35, jonas.eriksson@tt.se

Martin Levy, vd Shootitlive
073-150 00 22, martin@shootitlive.com

Nyckelord

Bilder

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån.
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån.
Ladda ned bild
Shootitlive grundades 2008 av Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin
Shootitlive grundades 2008 av Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum