TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån storsatsar på kungligt dop

Dela

TT Nyhetsbyrån blir officiell bildbyrå vid prins Gabriels dopceremoni. Dopet av prins Gabriel, son till prins Carl Philip och prinsessan Sofia, hålls den 1 december 2017. TT Nyhetsbyrån ansvarar för hela stillbildsproduktionen under dopceremonin i Drottningholms slottskyrka. I uppdraget ligger även att TT förser andra medier i Sverige, och nyhetsbyråer världen över, med material.

Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se

”Det krävs många veckors planering och samordning för att leverera förstklassigt material vid ett kungligt dop. Det är ett stort och viktigt uppdrag och våra fotografer och redaktörer har mycket lång erfarenhet av liknande tillställningar. Våra bilder från tidigare dop har varit mycket uppskattade av såväl svensk som internationell press, och vi ser fram emot att förse dem med unikt material även denna gång", säger Marika Långström, övergripande nyhetschef på TT Nyhetsbyrån.

TT Nyhetsbyrån har lång erfarenhet av liknande uppdrag. Så sent som förra året var nyhetsbyrån officiell bildbyrå vid prins Alexanders dop och har även haft hedersuppdraget vid samtliga kungabarnens bröllop.

TT satsar stort och har flera stillbildsfotografer på unika positioner inne i kyrkan. Utanför kyrkan står också fotografer och en videofotograf. Redaktionen är extra bemannad, bland annat med rutinerade bildredaktörer, som snabbt skickar ut de exklusiva bilderna, och med videoredaktörer som producerar livesändningar samt redigerar inslag. Förutom stillbilder, livesändningar och inslag erbjuder TT också Shootitlive och satsar på direktrapportering. Inför ceremonin är det också förberett med förklarande nyhetsgrafik.

Nyckelord

Kontakter

Marika Långström
Övergripande nyhetschef
marika.langstrom@tt.se | +46 70 650 98 26

Bilder

Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

Vi utreder hantering av kränkningar26.10.2017 00:00Blogginlägg

Två tidigare medarbetare på TT Nyhetsbyrån har öppet, i bland annat i branschtidningen Resumé, berättat om hur de upplever att vi som arbetsgivare hanterat deras anmälningar om kränkningar. Fallen rör händelser som i september 2014 renderade en muntlig varning och därefter i en skriftlig sådan i februari 2015. Detta handlar inte om en person i arbetsledande ställning. Vi beklagar djupt att det finns medarbetare som har lämnat TT med bilden av att vi inte i tillräckligt hög grad har tagit vårt ansvar som arbetsgivare. Det står för oss tydligt att vi från vår sida inte gjort tillräckligt för dem sedan de tog det viktiga steget att berätta. TT kommer nu att tillsätta en extern utredning som ska undersöka hur vi har agerat i samband med de här fallen. Den kommer inte att rapportera till TT:s ledning, utan till huvudskyddsombudet och SJF-klubben. Vi har från ledningens sida inte fått några nya fall rörande kränkande särbehandling på våra bord under de senaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum