TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån storsatsar på kungligt dop

Dela

TT Nyhetsbyrån blir officiell bildbyrå vid prins Gabriels dopceremoni. Dopet av prins Gabriel, son till prins Carl Philip och prinsessan Sofia, hålls den 1 december 2017. TT Nyhetsbyrån ansvarar för hela stillbildsproduktionen under dopceremonin i Drottningholms slottskyrka. I uppdraget ligger även att TT förser andra medier i Sverige, och nyhetsbyråer världen över, med material.

Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se

”Det krävs många veckors planering och samordning för att leverera förstklassigt material vid ett kungligt dop. Det är ett stort och viktigt uppdrag och våra fotografer och redaktörer har mycket lång erfarenhet av liknande tillställningar. Våra bilder från tidigare dop har varit mycket uppskattade av såväl svensk som internationell press, och vi ser fram emot att förse dem med unikt material även denna gång", säger Marika Långström, övergripande nyhetschef på TT Nyhetsbyrån.

TT Nyhetsbyrån har lång erfarenhet av liknande uppdrag. Så sent som förra året var nyhetsbyrån officiell bildbyrå vid prins Alexanders dop och har även haft hedersuppdraget vid samtliga kungabarnens bröllop.

TT satsar stort och har flera stillbildsfotografer på unika positioner inne i kyrkan. Utanför kyrkan står också fotografer och en videofotograf. Redaktionen är extra bemannad, bland annat med rutinerade bildredaktörer, som snabbt skickar ut de exklusiva bilderna, och med videoredaktörer som producerar livesändningar samt redigerar inslag. Förutom stillbilder, livesändningar och inslag erbjuder TT också Shootitlive och satsar på direktrapportering. Inför ceremonin är det också förberett med förklarande nyhetsgrafik.

Nyckelord

Kontakter

Marika Långström
Övergripande nyhetschef
marika.langstrom@tt.se | +46 70 650 98 26

Bilder

Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Prins Gabriel. Obligatorisk byline: Prins Carl Philip / photo@royalcourt.se
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20:04Pressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum