Norrköpings kommun

TV-serie om Ture Sventon spelas in i Norrköping

Dela

Tv-kanalerna C More och TV4 gör nu en tv-serie om den klassiske privatdetektiven Ture Sventon. Serien kommer delvis att spelas in i Norrköping och huvudrollen görs av Robert Gustafsson.

Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4.
Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet är en ny orginalserie från C More och TV4. Det var författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade detektivens äventyr runt om i världen. Serien görs med stöd från Norrköpings filmfond och kommer delvis att spelas in i Norrköping.

– Detta är en produktion som kommer att ses av hela familjen, det förväntas bli en lägerelds-TV med en miljonpublik som kommer att kunna uppleva platser och personer från Norrköping, säger Johan Karlsson på Norrköpings filmfond.

Produktionen kommer i Norrköping att engagera lokala filmarbetare, skådespelare, statister och bolag inom både filmbranschen och andra branscher när det gäller service kring transporter, hotell och catering.

– Varje gång en film spelas in i Norrköping och staden syns i de sammanhangen så stärker det Norrköpings ställning som en filmstad att räkna med. Vi är glada över att genom filmfonden kunna vara med att stärka filmbranschen i Norrköping, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S).

–  För Norrköping innebär detta att vi ännu mer befäster vår roll som den snabbast växande platsen för inspelning av film och TV i Sverige, och att bolag och filmarbetare och även skådespelare här får chans till jobb och kompetensutveckling, säger Johan Karlsson.

Serien produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4 och väntas ha premiär senare under 2019. Inspelningarna i Norrköping beräknas dra igång under april och en fullständig skådespelarlista presenteras längre fram. Tv-serien har en budget på 36 500 000 kronor och Norrköpings filmfond går in med 1 150 000 kronor.

Kontakt: 
Johan Karlsson
Titel: chef, Cnema
Telefon: 011-15 26 50, 0708-13 99 79

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-020 17 20

__________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: O72-584 72 15

Bilder

Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4.
Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum