Uppsala stift

Två nya präster till Uppsala stift

Dela

Söndagen den 19 januari 2020 är det prästvigning i Uppsala domkyrka. Biskop Karin Johannesson viger då Sofie Halvarsson och Johan Norberg till präster.

Efter vigning och mottagande börjar arbetet som präst, det första året som pastorsadjunkt då arbetet sker med handledning av en erfaren präst. Sofie Halvarsson kommer att arbeta i Sandvikens pastorat och Johan Norberg i Knivsta pastorat


Vigningen sker i Uppsala domkyrka den 19 januari i samband med högmässan klockan 11.00. Förutom biskopen medverkar bland andra domprost Annica Anderbrant.

Välkommen att bevaka prästvigningen i Uppsala domkyrka. Fotografering sker från anvisad plats i kyrkan. Efter gudstjänsten ges möjlighet att fotografera Sofie Halvarsson och Johan Norberg tillsammans med domprosten och biskopen.

Fotografier från vigningen, på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från söndag eftermiddag. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Mats Lagergren.

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum