Åklagarmyndigheten

Två personer åtalade för mord i Karlskrona

Dela

Två män, 22 och 23 år, åtalades i dag vid Blekinge tingsrätt för att ha mördat en 57-årig man i juli 2020. De två männen misstänks också för att ha styckat kroppen och åtalas därför även för brott mot griftefriden. Åklagaren är tillgänglig för media i dag, måndag.

– De två åtalade männen har i förhör berättat att de slog ihjäl 57-åringen med en skiftnyckel. Därefter styckade de kroppen i sex delar, paketerade delarna i tre väskor och transporterade väskorna i en båt till Varö i Karlskrona skärgård, där kroppsdelarna grävdes ned. Tre månader in i utredningen anträffades kroppsdelarna på Varö, säger kammaråklagare Anna Johansson, som har varit förundersökningsledare.

De båda männen misstänktes tidigt i utredningen eftersom de var de sista som träffat 57-åringen vid liv och alla livstecken tog slut efter det. Den största sökinsatsen någonsin i Karlskrona skärgård inleddes och pågick i tre månader.

Det främsta motivet till mordet har enligt de båda männen varit att de ville bo kvar i 57-åringens lägenhet. Männen har berättat att de började planera mordet i början av juli. Den 25 juli träffade de mannen och mördade honom samma dag, enligt egna uppgifter.

Målnummer i Blekinge tingsrätt: B 2028-20. 

Kontakt

Kammaråklagare Anna Johansson är tillgänglig för media i dag måndag kl. 10-12 på 010-562 61 10.

Nästa tillfälle som åklagaren är tillgänglig för media är i samband med att dom meddelas.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om synnerligen grovt vapenbrott kopplat till mord i Botkyrka14.7.2021 08:33:43 CEST | Pressmeddelande

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i Stockholm på torsdag den 15 juli i samband med att tre personer åtalas vid Attunda tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott. Åtalet är kopplat till en händelse där en 12-årig flicka sköts ihjäl i Norsborg, Botkyrka i augusti 2020 och på pressträffen kommer polisen även att ge en lägesbild gällande mordutredningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum