Navet AB

Tydlig ökning av antalet påbörjade småhus under 2021 – hemarbete tros bidra

Dela

Under de tre första kvartalen 2021 påbörjades det 20 procent fler lägenheter i småhus än under samma period 2020.

Småhus
Småhus

Under de tre första kvartalen 2021 påbörjades det 20 procent fler lägenheter i småhus än under samma period 2020.

Trots ökningen förväntas byggandet öka med ytterligare 10 procent under nästa år. Magnus Klein, konjunkturansvarig på NAVET Analytics kommenterar: Byggandet har nu återhämtat sig efter pandemin och vi förväntar oss att utvecklingen fortsätter vara positiv. I samband med pandemin ställde många om och arbetade hemma en stor del av sin tid. Vi ser att många fortsätter att arbeta hemma en del av sin arbetstid. Det har lett till att fler vill bo större och kan tänka sig att bo längre från stadskärnorna. Därför tror vi att efterfrågan på småhus kommer fortsätta vara stor.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.

Följ Navet AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum