Norrköpings kommun

Tyska torget förvandlas till Vintertorget

Dela

Snart kan du snöra på dig skridskorna och åka en sväng mitt i city. I slutet av november kommer Norrköpings kommuns nya koncept Vintertorget att ta över Tyska torget. Med konstisbana, grillplats och ljussättning vill kommunen sprida glädje under årets mörkaste månader och bjuda in till aktiviteter och gemenskap.

– Tyska torget har den perfekta ytan för att skapa vårt vintertorg, och vi hoppas att många invånare och besökare kommer passa på att ta en sväng på isen. För nybörjare kommer det också under helgerna erbjudas prova på-tillfällen med hjälp av Vita Hästen och Norrköpings konståkningsklubb säger Tommy Karlsson, evenemangsstrateg Norrköpings kommun.

Från och med sista helgen i november till sista helgen i januari kommer Vintertorget att erbjuda aktiviteter mellan klockan 10:00-20:00 alla dagar. Förutom konstisbanan, med möjlighet till lån av skridskor genom Fritidsbanken på helger och varje dag under jullovet, kommer det också att finnas en grillplats. Allt omgivet av vinterinstallationer som till exempel snögubbar och renar av granris.

– Vi vill bjuda in till familjeaktivitet. Musik och ljussättning kommer också bidra till att skapa en riktigt fin vinterstämning som lockar till rörelse, säger Tommy Karlsson.

Kontakt:
Tommy Karlsson
Titel: evenemangsstrateg Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 50 32

_______________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Premiär för film om Norrköpings biografer6.12.2021 14:09:43 CET | Pressinbjudan

Som en del av 10-årsjubileet har Cnema i samarbete med Norrköpings stadsmuseum producerat en film i tre delar, Norrköpings vita dukar – från kinematografer till multibiografer. Filmen blickar mer än 100 år tillbaka i tiden och utforskar biografkulturen i Norrköping, från de allra första biograferna fram till idag. Museipedagog Ellika Kyndel guidar publiken i biografernas spår med fokus på arkitektur och utformning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum