Norrköpings kommun

Tyskt kryssningsfartyg till Norrköping

Dela

Fredag den 3 juni välkomnar Norrköping det tyska kryssningsfartyget Ocean Majesty från Majestic Cruises. Ocean Majesty är ett 135 meter långt fartyg med plats cirka 400 passagerare och en besättning på 220 personer. Ocean Majesty kommer att ligga i inre hamnen på den södra sidan, och är på väg vidare mot Stockholm efter ett stopp i Visby.

Kryssningsfartyget Ocean Majesty
Kryssningsfartyget Ocean Majesty

– Kryssningsanlöpet är ett av flera tecken på att besöksnäringen är på väg tillbaka efter pandemin. Att återigen få välkomna utländska besökare och visa upp vår vackra stad och region känns fantastiskt roligt, säger Christina Leinonen, näringslivsutvecklare Norrköpings kommun.

Tur-operatören Baltic Gateway arrangerar ett antal bussturer för de tyska besökarna. Besökarna kommer bland annat se Industrilandskapet i Norrköping, men också Göta kanal med besök både i Söderköping och Bergs slussar. De gäster som inte följer med på de guidade turerna utforskar Norrköping på egen hand. Norrköping kommuns mobila InfoPoint med turistinformation kommer finnas på plats för att välkomna besökarna, erbjuda dem besökskartor och svara på frågor. Guider till bussturerna är också beställda via Norrköpings kommun.

– Senast Norrköping hade ett kryssningsfartyg på besök i hamnen var 2013, så det är väldigt roligt att fartyget lägger till här. Det här kryssningsanlöpet var planerat redan innan pandemin, och sedan dess har förutsättningarna för oss i Norrköpings hamn ändrats, eftersom vi sedan årsskiftet lämnat södra sidan. Det känns mycket bra att Norrköping ändå kan ta emot Ocean Majesty som det var tänkt, säger Magnus Grimhed, marknads- och försäljningschef Norrköpings hamn.

Ocean Majesty angör Norrköping omkring klockan 08:00 och avgår igen cirka klockan 17:00. Den nyfikne kan bäst få en glimt av fartyget från Hamnbron. 

Kryssningsagenten Hampus Can från GAC Sweden finns på plats under dagen.

Kontakt:
Christina Leinonen
Titel: näringslivsutvecklare Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 50 56

Magnus Grimhed
Titel: marknads- och försäljningschef, Norrköpings hamn
Telefon: 011-25 06 46

__________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

 

Bilder

Kryssningsfartyget Ocean Majesty
Kryssningsfartyget Ocean Majesty
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum