Hogia AB

Uddevalla Hamn köper terminalsystem från Hogia

Dela

Uddevalla Hamn har kunder inom både den svenska och internationella pappersindustrin. Varje år flödar 300 000 ton papper och pappersmassa genom hamnen. För att effektivisera och förenkla lagerhanteringen har Uddevalla Hamn nu köpt ett terminalsystem från Hogia med en lagermodul som är anpassad för pappersindustrin.

Uddevalla Hamn
Uddevalla Hamn

―Vårt långsiktiga mål är att göra hamnverksamheten så hållbar som möjligt. Hogias system kommer att digitalisera och integrera flera moment i vår lagerhantering. Vi kommer att spara tid samtidigt som vi ökar kontrollen och förbättrar servicen till våra kunder, säger Jacob Engholm, marknads- och speditionschef för Uddevalla Hamn.

När pappersrullarna anländer till hamnen lagras de under en tid i väntan på en order från kunden om transport vidare med fartyg. Arbetsprocessen för att hantera pappersrullarna i lagret baseras på papiNet, en global standard för elektronisk kommunikation inom pappers- och skogsindustrin. Lagerhanteringsmodulen i Hogias terminalsystem används för papiNet-integrationer av flertalet hamnar och terminaler i Sverige och gör det enkelt att läsa in, hantera och återkoppla all data för godset.

Hamnens kunder får direkt information om status på de pappersrullar som lagras på hamnområdet och kan skicka order om vidare leverans eller ge besked om en inkommande leverans. Eftersom allt gods loggas i systemet har hamnen full kontroll över all lagerhantering, vilket underlättar planeringen och ger exakta underlag för fakturering.

―Vi ser fram emot samarbetet med Uddevalla Hamn. Vi hoppas kunna hitta fler verksamhetsområden där vi med hjälp av vårt terminalsystem kan bidra till en ökad effektivisering, säger Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Uddevalla Hamn
Uddevalla Hamn
Ladda ned bild
Jacob Engholm, marknads- och speditionschef för Uddevalla Hamn.
Jacob Engholm, marknads- och speditionschef för Uddevalla Hamn.
Ladda ned bild
Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems
Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems
Ladda ned bild

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia levererar trafikinformation till Stockholms stadsbussar22.9.2022 10:01:16 CEST | Pressmeddelande

Hogia ska leverera ett informationssystem till Keolis, en av de största bussoperatörerna i Stockholms stad. Systemet kommer att förse trafikledning, planerare och resenärer med trafikinformation i realtid. Avtalet innefattar 350 bussar som i sin tur transporterar en halv miljon resenärer per dag. Systemet ska hjälpa bussförare att undvika störningar och resenärerna kommer att få möjlighet att planera sina resor på ett bättre sätt.

Hur kan kommunikation mellan elever och lärare förenklas?25.3.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Två Chalmersstudenter har utvecklat en ny lärplattform för studier i matematik, teknik och fysik på högskolenivå. Lärare och studenter får en gemensam utbildningsmiljö och tillgång till samma information. Studenter får därmed lika förutsättningar i sitt lärande, oavsett geografisk placering och individuell kunskapsnivå. De belönas nu med Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap, av Forum för tekniska fysiker på Chalmers.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum