UMO.se

UMO vinner Publishingpriset för Youmo skola

Dela

UMO har vunnit Publishingpriset 2020 för utbildningsmaterialet Youmo skola i kategorin Utbildnings- och instruktionssajter. Motiveringen löd ”För utmärkt hantering av ett viktigt ämne med föredömlig målgruppsanpassning i text och bild”.

Youmo skola vänder sig till elever som är nya i Sverige och lärare på gymnasiets språkintroduktionsprogram. Materialet innehåller 21 övningar som passar i svenska, samhällskunskap och biologi men även övriga ämnen. Övningarna är av olika slag, bland annat finns det diskussionsfrågor, läsförståelsetest, skrivövningar, grammatikövningar samt ett roligt quiz.

– Vi är så glada för den här vinsten! Vi är stolta över att ha skapat något som gör det enklare för lärare att använda Youmo i skolan. På så sätt kan fler unga komma i kontakt med Youmo.se och få kunskap om viktiga ämnen, säger Moa Lindholm, redaktör på Youmo.se.

– Både mina elever och jag har haft otroligt bra användning av hela Youmo.se ända sedan sajten skapades. Materialet är oerhört viktigt och så lättillgängligt. Att det nu dessutom finns färdiga övningar att använda i klassrummen underlättar arbetet för alla ämneslärare att ta till sig materialet, säger Matilda von Bahr, lärare i svenska och svenska som andraspråk, Globala gymnasiet, Stockholm.

Youmo skola har producerats i samarbete med Kapi Agency och har tagits fram i samverkan med lärare och testats av elever. Publishingpriset är en årlig tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och andra trycksaker.

Det är inte första gången som Youmo och UMO får pris. Förra året fick Youmo silver i InUse Award och 2015 vann UMO publishingpriset. I år var UMO nominerad i två kategorier, utöver Youmo skola var UMO även nominerad för filmserien ”Besök på en ungdomsmottagning" som visar hur ett besök på en ungdomsmottagning kan gå till.

Klicka här för att komma till Youmo skola och här för att se filmerna.

Här finns mer information om priset.

 

Om Youmo.se

Youmo.se är en sajt om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 20 år, som finns på sex språk: arabiska, engelska, dari, somaliska, svenska och tigrinska. Youmo.se är en del av UMO.se, som drivs på uppdrag av alla regioner och kommuner. Sajten har tagits fram i samverkan med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) på uppdrag av regeringen. Youmo.se har i dag närmare 500.000 besök per månad och når unga i hela världen.

FAKTA

Nyckelord

Kontakter

Moa Lindholm
Redaktör på Youmo.se
moa.lindholm@inera.se
telefon 0725 93 00 93.

Bilder

Om

UMO.se
UMO.se
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats för unga mellan 13 och 25 år om sex, hälsa och relationer. UMO.se lanserades 2008 och har idag över 900 000 besök i månaden. På UMO.se kan unga får pålitliga svar på sina frågor om kroppen, sex, hur man mår psykiskt, skydd mot graviditet och könssjukdomar, alkohol och tobak och mycket mer. UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Sajten är fri från reklam och drivs av Inera på uppdrag av alla Sveriges regioner och kommuner. 

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

Unga har fler frågor om att skicka nakenbilder16.1.2019 09:56:00 CET | Pressmeddelande

UMO.se märker ett stort intresse från unga som undrar om man får, bör, eller måste skicka nakenbilder via sociala medier. Många unga går också in på UMO.se och ger råd till andra unga. På UMO.se finns råd, artiklar och bildspel samt frågor från unga med svar från både vuxna och andra unga. Den senaste tiden har antalet besök till sidan om att skicka nakenbilder ökat, ca 3 200 besök sedan årsskiftet. Johan Nilsson, sjuksköterska och sexualupplysare vid UMO.se säger: - Sexualiteten är något lustfyllt som innebär nyfikenhet och utforskande, och med ny teknik så tar det sig nya uttryck. Men det finns också nackdelar. Dels att en bild som skickas sen kan spridas eller visas för andra på sätt som det inte var tänkt. Det är bra att unga kan gå in på UMO.se och läsa både vad andra har varit med om och vilka råd som vuxenvärlden har. Ingen annan har rätt att hota eller tvinga någon att skicka bilder som hen inte vill. Det är brottsligt och bör polisanmälas. Det finns alltid hjälp att få i såna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum