Norrköpings kommun

Unga KRIS i Norrköpings verksamhetsansvarige tilldelas årets 5 i 12 pris

Dela

Årets 5 i 12 pris tilldelas Lizylotte Hrehorczuk som är verksamshetsansvarig på KRIS samt unga KRIS i Norrköping.

Lizylotte Hrehorczuk får årets 5 i 12 pris.
Lizylotte Hrehorczuk får årets 5 i 12 pris.

Lizylotte är en förebild som själv befunnit sig djupt ner i ett missbruk och kriminalitet. I dag är hon verksamhetsansvarig på KRIS och unga KRIS i Norrköping.
– Jag vill först tacka för att just jag blev tilldelad fem i tolv priset. Mitt arbete med unga och vuxna kriminella har varit och är en lärorik resa. Det har uppfyllt mitt liv av glädje, tårar och nya kunskaper om ett annat sätt att visa vägen. Ibland behöver vi hjälpa till när man inte kan välja själv. Tuff kärlek och en massa kramar gör under med många människor, säger Lizylotte Hrehorczuk. 

Hon föreläser och använder sina erfarenheter för att nå ut till andra som befinner sig i liknande situationer eller som riskerar att hamna där, och visa vägen till ett bättre och mer inkluderande samhälle.
– Jag har lyssnat och föreslagit en plan som vi genomför efter bästa förmåga. För mig har allt handlat om att ge tillbaka av det jag själv fått som en form av gottgörelse till samhället. Och att föra vidare budskapet om att alla kan leva drogfritt och fria från kriminalitet. Låt inte en trasig barndom eller fel val i livet ta över resten av livet, säger Lizylotte Hrehorczuk.

Årets pris delades ut av Andreas Bohlin som är ordförande för NoBrå (Norrköpings brottsförebyggande råd).
– För många människor med missbruksproblematik kan en framtid fri från droger och kriminalitet ses som ett svårt mål att nå. Genom sin kunskap, erfarenhet och framförallt som ett levande exempel, visar Lizylotte människor vägen mot en tryggare framtid och ger dem hopp om ett lyckligare liv, säger Andreas Bohlin (S).

Priset delades ut på Norrköpings kommuns facebook i dag, lördagen den 5/12 klockan 11:55. Lizylotte Hrehorczuk fick motta ett diplom tidigare under veckan på Tyska torget. 
Kommunens 5 i 12-pris har delats ut sedan 1999, för arbete mot främlingsfientlighet och för mänskliga fri- och rättigheter. Det är Norrköpings brottsförebyggande råd som utser pristagaren.

 

Kontakt:
Andreas Bohlin
Titel: ordförande NoBrå (Norrköpings brottsförebyggande råd)
Telefon: 076-163 47 02

Per Grundtman
Titel: enhetschef, kommunstyrelsens kontor
Telefon: 076-128 11 65

______________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Lizylotte Hrehorczuk får årets 5 i 12 pris.
Lizylotte Hrehorczuk får årets 5 i 12 pris.
Ladda ned bild
Andreas Bohlin tilldelar Lizylotte Hrehorczuk ett diplom vid Tyska torget.
Andreas Bohlin tilldelar Lizylotte Hrehorczuk ett diplom vid Tyska torget.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum