Sveriges AllmännyttaSveriges Allmännytta

Unobo ny associerad medlem i Sveriges Allmännytta

Dela

Sveriges Allmännytta välkomnar Unobo som ny associerad medlem. Unobo är ett nybildat bostadsfastighetsbolag med bostäder i Haninge, Höganäs, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Lund, Skellefteå, Stenungsund, Trollhättan, Trelleborg, Umeå och Östersund.

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta och Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta och Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.

Sammantaget representerar därmed Sveriges Allmännytta 316 bolag som tillsammans förvaltar mer än 920 000 lägenheter.

– Unobo är varmt välkomna och jag är glad att vi knyter ytterligare ett privat företag till oss. Tillsammans kan allmännyttiga och privata bolag stärka hyresrätten långsiktigt, ta ett aktivt samhällsansvar och utveckla hållbara och prisvärda bostäder för alla, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta.

– Unobo ska bidra till en långsiktigt hållbar bostads- och hyresmarknad och en god samhällsutveckling i Sverige. Genom att bli associerad medlem i Sveriges Allmännytta deklarerar vi för omvärlden att vi tar förverkligandet av vår vision med stort allvar. Vi får också nytta av medlemskapet i det dagliga arbetet inom flera för oss väsentliga områden, säger Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.

Unobo är ett nybildat bostadsfastighetsbolag med 5 360 lägenheter inriktat på tillväxtorter i Sverige. Det är ett dotterbolag till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, som äger bolaget till 70 procent. Riksbyggen äger 30 procent. Unobos bestånd finns i Haninge, Höganäs, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Lund, Skellefteå, Stenungsund, Trollhättan, Trelleborg, Umeå och Östersund. Läs mer om Unobo.

Om associerat medlemskap

Bostadsföretag som inte ägs av en kommun, men som är långsiktiga ägare av hyresfastigheter och som tar socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvar kan bli associerade medlemmar. De förväntas lämna lägenheter till den lokala bostadsförmedlingen samt till kommunen för sociala ändamål. De ska också ta aktiv del i lokalsamhället, arbeta för att förbättra integrationen i de områden de verkar samt delta i det sociala arbetet på orten. Läs mer om associerat medlemskap hos Sveriges Allmännytta.

För mer information, kontakta:

Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 17

Carl-Johan Hansson, vd för Unobo, 070–217 47 21

Ulrika Lamberth, pressansvarig Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta och Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta och Carl-Johan Hansson, vd för Unobo.
Ladda ned bild
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild
Carl-Johan Hansson, vd för Unobo. Foto: Unobo.
Carl-Johan Hansson, vd för Unobo. Foto: Unobo.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Hyrorna fortsatt i otakt med kostnadsutvecklingen9.11.2021 09:44:08 CET | Pressmeddelande

Driftskostnaderna för de allmännyttiga bostadsbolagen har ökat med i genomsnitt 2,2 procent per år sedan 2015. Deras totala kostnader har ökat med i snitt 1,7 procent per år. Under samma period var den genomsnittliga hyreshöjningen enbart 1,2 procent. Bostadsbolagens kostnader ökar nu i snabb takt och om inte hyrorna höjs i samma takt kommer det leda till både sämre underhåll och mindre service till hyresgästerna. Det visar Sveriges Allmännyttas marknadsrapport om hyresutvecklingen som presenteras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum