Linköpings kommun

Uppåt för Linköping i rankingen Bästa skolkommun

Dela

Linköpings kommun klättrar till plats 18 bland Sveriges 290 kommuner i Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun. Det är en förbättring med 25 placeringar sedan förra året.

Anledningen till att kommunen klättrar är att fler elever fullföljer gymnasiet inom tre år och att andelen godkända elever ökar. Kommunen tillhör även de bästa i landet när det gäller andelen elever som uppnår högskolebehörighet.

– Jag ser det här som ett kvitto på vårt långsiktiga arbete för att öka skolresultaten. Det är ett unikt bra resultat för en kommun i vår storlek och vår struktur, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn– och ungdomsnämnden.

Bästa skolkommun är en årlig ranking som Lärarförbundet gör för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan.

– Det är väldigt roligt att goda resultat i Linköping uppmärksammas och att Linköping så påtagligt ökat i mätningen. Samtidigt behöver skolan fortsatt vara i fokus för att vi ska ha en utbildning i toppklass, säger Karin Granbom (L), ordförande i bildningsnämnden. 

Undersökningen är byggd på statistik från bland annat SCB, Skolverket och SKL. Bland de 13 kriterier som ligger till grund för rankingen finns lärartäthet, utbildade lärare och betygsresultat.

– Lärarförbundet har just denna ranking för att kunna uppmärksamma gott arbete och sätta skolans viktiga roll i samhället på dagordningen. Lärarförbundet i Linköping är väldigt glada för det goda resultat som Linköping fått i årets ranking. Samtidigt är vi inte förvånade, för vi vet att lärare i Linköping, i alla skolformer, är skickliga och gör ett fantastiskt jobb, säger Sandra Wahlström, Lärarförbundet.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum