Norrköpings kommun

Uppdaterad lägesinformation i samband med Norrköpings kommuns cybersäkerhetsincident

Dela

Norrköpings kommun har tidigare berättat om en cybersäkerhetsincident mot kommunens IT-miljö. Arbete med att analysera effekter av detta samt riskminimera eventuella konsekvenser fortsätter.

Norrköpings kommuns centrala krisledning har gått upp i stabsläge idag fredag den 2 december med anledning av att situationen har skärpts, efter att kommunen har kunnat konstatera att man tagit sig in i IT-miljön. Kommunen utför en rad säkerhetsåtgärder för att värna den kommunala verksamheten ifall tillgången till den digitala miljön begränsas.

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och förbereder oss för en kris. Därför har vi gått upp i stabsläge eftersom vi ser att situationen har skärpts det senaste dygnet. Verksamheterna förbereder sig nu för att helt kunna gå över till att kunna arbeta utan IT-verktyg om behov uppstår, säger Anna Selander, tf kommundirektör. 

Händelsen är polisanmäld under torsdagen samt är MSB sedan tidigare informerad.

Kontakt:
Anna Selander
Titel: tillförordnad kommundirektör
Telefon: 072-465 20 54

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 1194

____________________________________________________
Aväsndare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Galapremiär för filmen DOGBORN23.1.2023 11:49:54 CET | Pressmeddelande

DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut som regissör och Silvana Imams skådespelardebut. Filmen hade världspremiär i kritikerveckan under Venedigs filmfestival där den hyllades av internationella kritiker och belönades med pris för Bästa regissör under 40. Den 9 februari har filmen galapremiär på Cnema i Norrköping med inbjudna gäster. Filmen är inspelad i Norrköping och har fått stöd av Norrköpings filmfond.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum