Åklagarmyndigheten

Uppdatering i utredning om misstänkt mord i Årjäng

Dela
I ärendet om misstänkt mord i Årjäng i Värmland har den misstänkta mannen delgetts nya misstankar som åklagaren begär honom häktad för. Häktningsförhandling sker under fredagen. Åklagaren är tillgänglig för media efter häktningsförhandlingen.

– Brottstiden för brott mot griftefrid och grovt gravfridsbrott har ändrats och är numer med start den 12 januari 2018. Utredningen har visat att det med största sannolikhet är den dagen målsäganden avlidit. Jag vill inte gå in på exakt hur vi har kommit fram till just det datumet, säger senior åklagare Linda Karlsson.

Framställan om förlängd åtalstid skickades in den 25 maj med begäran om ytterligare två veckors utredningstid.

– Den misstänkta mannen kommer även att begäras häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri under tiden den 12 januari 2018 till den 28 februari 2023. Bedrägeriet består i att misstänkt haft tillgång till målsägandens konton och därigenom tagit del av den pension som kommit in till hennes konton. Gärningen är att bedöma som grov på grund av att den varit systematisk och avsett ett betydande värde, cirka 1 300 000 kr. Mannen förnekar det grova bedrägeriet, säger Linda Karlsson.

Den misstänkta mannen är fortfarande skäligen misstänkt för mord.

Obduktionsprotokollet har ännu inte redovisats. Det kommer att redovisas inom kort.

Häktningsförhandlingen börjar kl. 11.45 i dag fredag.

Målnummer i Värmlands tingsrätt: B 1361-23.

Kontakt

Senior åklagare Linda Karlsson är tillgänglig på 010-562 66 89 för att svara på frågor timmen efter häktningsförhandlingen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum