Skogsstyrelsen

Uttalande från generaldirektör Herman Sundqvist efter möte med näringsministern

Dela

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist har idag haft ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan. Här följer ett uttalande efter det.

Jag har idag haft ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan där vi har gått igenom den situation som uppstått och den kritik som framförts mot mig. I min roll som chef för myndigheten, liksom för alla anställda i statens tjänst, är det synnerligen viktigt att man uppträder opartiskt och att man också uppfattas som opartisk.

Som ett resultat av dagens möte har jag efter samråd med min fru beslutat att låta vårt skogsbrukande vara vilande. Det innebär att vi under min tid som generaldirektör inte kommer att vidta annat än skogsvårdsåtgärder och åtgärder som är nödvändiga efter exempelvis en storm.

/Herman Sundqvist

Kontakt:

Skogsstyrelsens pressjour: Telefon: 036–35 94 9, E-post: pressjour@skogsstyrelsen.se

Nyckelord

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Skeppsbrogatan 2
553 29 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum