Region Uppsala

Vaccinerade kan få andra dosen tidigare

Dela

Nu blir det möjligt för alla i Uppsala län som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin att boka om och tidigarelägga den andra dosen.

Astra Zenecas vaccin ges i två doser. Det normala intervallet mellan doserna har i Region Uppsala varit 12 veckor. Nu kan den som vill få sin andra vaccination redan åtta veckor efter den första, och på så sätt bli fullvaccinerade tidigare. Den som vill senarelägga vaccinationen har också möjlighet att göra detta.

- Vi har uppfattat att många tycker att väntan blir lång. Vi har också god tillgång på Astra Zenecas vaccin, så det finns ingen anledning att låta invånarna vänta längre, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare i Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna mot covid-19.

Den som har vaccinerats en gång mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin och vill boka om sin tid för andra dosen gör detta genom att i första hand logga in på webbplatsen 1177.se och boka om tiden. För den som inte har bank-id är det också möjligt att boka om genom att ringa Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 59 02

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Trendbrott vad gäller unga tjejers mående10.5.2021 08:34:14 CEST | Pressmeddelande

Till sist verkar det ha kommit ett positivt trendbrott vad gäller unga tjejers mående, siffror som gått åt fel håll i cirka tio års tid. Andelen tjejer i gymnasiets årskurs 2 som mår bra eller mycket bra ökar nu från 57 till 62 procent. Detta är ett av resultaten från undersökningen Liv och hälsa Ung 2021, där elever i årskurs 7, 9 och årskurs 2 på gymnasiet har fått svara på frågor om sin hälsa, levnadsvanor och livsvillkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum