Region Uppsala

Vaccinerade kan få andra dosen tidigare

Dela

Nu blir det möjligt för alla i Uppsala län som vaccinerats med Astra Zenecas vaccin att boka om och tidigarelägga den andra dosen.

Astra Zenecas vaccin ges i två doser. Det normala intervallet mellan doserna har i Region Uppsala varit 12 veckor. Nu kan den som vill få sin andra vaccination redan åtta veckor efter den första, och på så sätt bli fullvaccinerade tidigare. Den som vill senarelägga vaccinationen har också möjlighet att göra detta.

- Vi har uppfattat att många tycker att väntan blir lång. Vi har också god tillgång på Astra Zenecas vaccin, så det finns ingen anledning att låta invånarna vänta längre, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare i Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna mot covid-19.

Den som har vaccinerats en gång mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin och vill boka om sin tid för andra dosen gör detta genom att i första hand logga in på webbplatsen 1177.se och boka om tiden. För den som inte har bank-id är det också möjligt att boka om genom att ringa Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 59 02

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Ökad smittspridning och belastning av sjukvården4.1.2022 14:37:02 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala befinner sig just nu i ett besvärligt läge, där flera samverkande faktorer skapar ett hårt tryck på sjukvården. Smittspridningen av covidviruset ökar kraftigt, och andelen PCR-prover positiva för covid är nu cirka 18 procent. Men till det kommer även säsongsinfluensan och andra luftvägsvirus – sammanlagt 58 patienter ligger nu inne på sjukhus med något av dessa virus. Smittspridningen innebär även att många medarbetare är sjuka, vårdar anhöriga eller väntar på provsvar.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård vid svår gallgångssjukdom och skrumplever16.12.2021 11:06:03 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för gallgångssjukdomen PSC och endovaskulär behandling mot komplikationer vid skrumplever. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 15 december, innebär att vården koncentreras till fem respektive fyra sjukhus i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum