Kungliga Operan

Vad gömmer sig i skogens skuggor? Galenskap möter passion i En midsommarnattsdröm

Dela
Den 29 april är det premiär för Benjamin Brittens operaversion av Shakespeares saga för vilsna vuxna, som framförs på engelska. I Tobias Theorells regi med hovsångerskan Elin Rombo som älvdrottningen Titania, Rodrigo Sosa Dal Pozzo som Oberon och kaosskaparen Puck som gestaltas av Robert Fux, leds publiken in i en snårig skog av relationer och maktkamp.
En midsommarnattsdröm, Kungliga Operan. Robert Fux i rollen som Puck.
En midsommarnattsdröm, Kungliga Operan. Robert Fux i rollen som Puck.

I skogen härskar älvkungen Oberon och älvdrottningen Titania. Men krisen i deras äktenskap sätter hela naturen i gungning...

I Tobias Theorells regi blir skogen ett utforskande av det undermedvetna. I huvudrollerna som Oberon och Titania ser vi countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo från Venezuela och sopranen Elin Rombo. Robert Fux gestaltar Puck i en talroll. Förbered dig på en operaupplevelse med visuell förtrollning genom Lars-Åke Thessmans scenografi, Torben Lendorphs ljus och Magdalena Åbergs kostym. 

Musiken, skriven av Benjamin Britten, framförs av Kungliga Hovkapellet lett av dirigent Simon Crawford Phillips. Även Kungliga Operan kör medverkar.

En midsommarnattsdröm spelas på Kungliga Operan 29 april till 25 maj. Framförs på engelska med svensk text på textmaskin.

Videotrailer för En midsommarnattsdröm

Medverkande
 
TITANIA: Elin Rombo
PUCK: Robert Fux
MAGER: Jan Sörberg
THESEUS: Kristian Flor
HIPPOLYTA: Katarina Leoson
LYSANDER: Jihan Shin
DEMETRIUS: David Risberg
SPINDELVÄV: Anna Danielsson
ÄRTBLOMMA: Hanna Wåhlin
 

Kungliga Hovkapellet
Kungliga Operans kör

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En midsommarnattsdröm, Kungliga Operan. Robert Fux i rollen som Puck.
En midsommarnattsdröm, Kungliga Operan. Robert Fux i rollen som Puck.
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Skolbarn i Flemingsberg lär känna opera och balett i ny flerårig satsning1.6.2023 10:25:31 CEST | Pressmeddelande

Från i höst erbjuder Kungliga Operan, i samarbete med Huddinge kommun, alla barn på lågstadiet i fyra Flemingsbergs-skolor att lära sig mer om opera, balett och klassisk musik och dessutom själva få prova på konstformerna. Projektet, som finansieras gemensamt av kommunen och fastighetsägaren och stadsutvecklaren Fabege, är planerat att hålla på i tre års tid. Under våren gjordes ett test där barnen fick uppleva blåsmusik och pröva att sjunga opera. Försöket blev så uppskattad att projektet nu får en fortsättning och även utökas till fler skolor.

Tidlös tåspets och tragik i vårens stora balettpremiär23.5.2023 08:44:21 CEST | Pressmeddelande

Plats på scen för Kungliga Baletten i sir Kenneth MacMillans klassiska koreografi av den tragiska men ändlöst vackra kärlekshistorien Manon, skapad 1974 och stilbildande för nutida dramatiskt berättande balett. Vid några av föreställningarna gästspelar den internationellt hyllade stjärnsolisten Friedemann Vogel, i rollen som Des Grieux. Premiär på Kungliga Operans stora scen den 26 maj kl 19.00.

Kungliga Operan säljer tusentals skräddarsydda plagg, exklusiva tyger och unik rekvisita i största förrådsrensningen hittills22.5.2023 13:31:49 CEST | Pressmeddelande

Den 8 - 12 juni är det dags för Kungliga Operans stora försäljning av scenkostymer, rekvisita och tyger från förrådet i Gäddviken i Nacka. Under fem dagar ska förråden rensas och det finns chans att fynda unika klädesplagg sydda i Operans egen kostymateljé, många märkta med namn på dem som burit plaggen. Även exklusiva tyger säljs samt rekvisita från en mängd olika uppsättningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum