Linköpings kommun

Vad ska bort, behållas, utvecklas? Vi behöver hjälp!

Dela

Plankontoret arbetar med att ta fram en utvecklingsplan för det område som kallas ”ytterstaden”. Den 1 mars startar ett tidigt samråd och nu behövs Linköpingsbornas hjälp.

Ytterstaden är det område som ligger som i en ring kring innerstaden. Linköpings behöver ta fram en långsiktig plan som anger inriktningen för ytterstadens utveckling. Inte minst för att det finns ett kommande behov av bostäder. I arbetet med att ta fram ett förslag till plan behöver vi kommuninvånarnas hjälp.

– Vi vänder oss till invånarna som bor, jobbar eller går i skolan i det område vi kallar för ytterstaden. Vi hoppas så många som möjligt går in på webben och fyller i vår enkät. Vi ställer frågor kring vad man tycker är bra, vad man tror kan utvecklas och så vidare, säger projektledare Caroline Johansson.

Redan förra året bjöds invånarna in för att delta i arbetet med planen – då genom att beskriva sina favoritplatser i ytterstaden.

– Men vi har fortfarande kunskapsluckor som behöver fyllas för att vi ska kunna ta fram ett förslag till plan, säger Caroline Johansson

När det längre fram finns ett förslag till plan, kommer invånarna bjudas in till ett mer traditionellt samråd för att tycka till om förslaget.

– Linköpingsborna är med under resans gång. Vi vill verkligen att de ska delta i arbetet. För att sprida det har vi också tagit fram en kortare film som uppmanar invånarna att tycka till i enkäten. Vi visar den på Facebook, Youtube och Linköping Play, säger Caroline Johansson.

Under samrådet kommer Plankontoret också att bjuda in till tre olika workshops för några särskilt utvalda områden i ytterstaden:

  • Lambohov och Västra Valla 15 mars
  • Ryd och Jägarvallen 20 mars
  • Hjulsbro, Hackefors och Ullstämma 27 mars

Enkäten som går att fylla i till och med den 30 april, finns på www.linkoping.se/ytterstaden 

När planen är klar blir den ett tillägg till översiktsplanen för staden Linköping.

För mer information kontakta Caroline Johansson, översiktplanerare, plankontoret, 013-26 27 93, caroline.johansson@linkoping.se eller Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef, telefon 013-20 54 53.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Skiss för ytterstaden.
Skiss för ytterstaden.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum