BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen hyllar anställd när nya familjeleden invigs 1 juli

Dela

Från och med imorgon, 1 juli, har Vallåsen Bike Park öppet alla dagar i veckan. Samtidigt passar man på att ha en officiell invigning för den nya familjevänliga flowleden, Lil'Tore, vars namn har en speciell historia och anknytning till en anställd och hans morfar.

– Vi tyckte det var passande att lyfta fram en stark familjerelation när leden vänder sig till just familjer, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Namnet Lil'Tore är en hyllning till en av Vallåsens medarbetare, Jamie Nilsson. Jamie har börjat göra sig ett namn på musikscenen med hiphop-duon KarreV, bland annat genom en spelning på Summer On i Båstad, och har, tack vare likheten till sin morfar Tore, kallats för Lill-Tore. Cykelledens nam­­n är ett sätt att dels hylla familjerelationer, dels anknyta till Jamies musiksatsning i form av namnets speciella stavning som är vanligt förekommande inom hiphop.

– Det känns häftigt att namnet har en koppling till mig och morfar, då morfar är en av mina största inspirationskällor som fick mig att börja med musik. När han var ung turnerade han med sitt band och nu fortsätter jag familjetraditionen, säger Jamie Nilsson.

Under fredagen, 1 juli, kl. 11.30 är både Jamie och Tore Nilsson på plats för att officiellt inviga leden och föreviga ögonblicket genom att fotograferas bredvid skylten med namnet Lil'Tore.

– Morfar har laddat upp med sina finaste kläder och ser verkligen fram emot det, berättar Jamie.

Cykelleden är en grön flowled – cykellederna graderas i färgerna grön, blå, röd och svart där grön är mycket lätt och svart svår – som med sin enklare sträckning passar för hela familjen.

– Början av leden har varit öppen ett tag, men från och med 1 juli har vi öppet 1 260 meter och vi kommer successivt att öppna mer och mer under kommande veckor, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

– Vi har länge haft en trogen målgrupp som brinner för downhill och det här är ett sätt att även nå ut till familjerna där ute som ännu inte upptäckt utförscykling.

Den familjevänliga leden ska, när den är helt klar, sträcka sig hela vägen från toppen ända ner till dalen. Fram till att slutdelen är klar avslutar cyklisterna på en grusväg som tar dem ner till liften igen.

Vallåsen Bike Park har öppet 16.00-20.00 på fredag 1 juli och har därefter öppet 10.00–16.00 alla dagar i veckan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum