BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen Längdarena laddar för premiär 6 november

Dela

Vallåsen fortsätter fjolårets succésatsning på längdåkning. Den 6 november är det dags för säsongspremiär på Sveriges sydligaste Vasaloppscenter och när Vasaloppet dessutom firar 100 år räknar man med en ökning i antalet besökare.

– Många av åkarna som besöker oss är motionärer och elitåkare som vill komma igång med träningen inför till exempel Vasaloppet tidigt på säsongen. Därför kommer vi i år att ha dedikerade träningstider de första timmarna på morgonen för åkare som satsar lite mer, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Vallåsen Längdarena erbjuder två olika spår, ett avancerat spår på 1 kilometer med 22 meter i fallhöjd och en plan slinga på 400 meter som passar för både nybörjare och avancerade åkare. Under fjolårets debutsäsong hade man öppet hela 92 dagar.

– Målet är att locka ännu fler besökare och ha öppet minst fram till starten på Vasaloppet. Vi har precis som vanligt snöfabrikerna till stor hjälp där vi kan producera snö i plusgrader.

Säsong 21/22 är en speciell säsong för längdskidåkning, då Vasaloppet fyller 100 år 2022. Vallåsen Längdarena blev redan inför debutsäsongen officiell samarbetspartner med Vasaloppet, vilket gör dem till Sveriges sydligaste Vasaloppscenter.

– Vi kan ta del av deras erfarenhet och samtidigt få längdåkare, som annars kanske hade blickat längre norrut, att få upp ögonen för vår anläggning. Det är såklart en kvalitetsstämpel som är viktig för oss.

Vallåsen Längdarena öppnar 6 november och just nu håller man på att täcka av och köra ner snö som sparats från förra vintern.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum