BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsen stänger för säsongen – förbereder för att öppna Bike Parken

Dela

Söndagen, 13 mars, blev den sista skiddagen för säsongen på Vallåsens skidanläggning. Nu laddar man om batterierna inför den stundande cykelsäsongen som har premiär i april.

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.

– Jag vill tacka alla som har besökt oss under säsongen. Vi lyckades med vår målsättning att ha öppet till vecka 10, trots att vädret inte alltid varit på vår sida, och gästerna har gett oss jättefin feedback, säger Jesper Malmquist, platschef i Vallåsen.

Under vintersäsongen har Vallåsen haft öppet för både alpin skidåkning och längdåkning. Längdsatsningen påbörjades inför säsong 20/21, men efter två år väljer anläggningen nu att lägga ner längdverksamheten för att enbart fokusera på utförsåkning.

– Vi har fått väldigt fin respons från våra besökare, men tyvärr har det inte varit tillräckligt lönsamt. Det har dock varit två väldigt lärorika år, där vi har fått nyttig kunskap om hur vi ytterligare kan förbättra arbetet med att producera och spara snö – kunskap som vi tar med oss in i den alpina verksamheten.

Jesper Malmquist poängterar också att man aldrig vet vad som händer i framtiden.

– Vi är alltid öppna för förändringar och vi kommer inte att sluta testa nya saker om vi tror att det kan bidra till verksamhetens utveckling.

Vallåsen skiftar nu fokus från snö och skidåkning till sommarsäsong och downhillcykling. Vallåsen Bike Park öppnar i april och förberedelserna är redan i full gång.

– Planeringen inför sommaren pågår redan under skidsäsongen och vi har flera spännande saker på gång. Det blir bland annat en helt ny grön led från toppen ner till dalen som vi kommer att presentera närmare inom kort. Det blir en perfekt instegsled som jag är säker på att många kommer att uppskatta.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum