BranäsgruppenBranäsgruppen

Vallåsens skidanläggning öppnar inte i vinter

Dela
Sedan en tid tillbaka ligger Vallåsen ute till försäljning, men än så länge har ingen överenskommelse med någon köpare nåtts. Nu står det klart att Branäsgruppen väljer att inte öppna skidanläggningen i vinter.

– Satsningen som just nu sker på våra större boendeanläggningar, Branäs och Kungsberget, kräver stora resurser, dels ekonomiskt, dels tidsmässigt. Detta, tillsammans med de för tillfället höga elpriserna, gör att det blir svårt att argumentera för en fortsatt satsning på vintersäsongen i Vallåsen, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Vallåsen är även en av Sveriges populäraste bike parks och satsningen på sommarverksamheten fortsätter. Till i år investerades 1,2 miljoner kronor i en ny cykelled och till hösten investeras 3,5 miljoner kronor i en uppdatering av styrsystemet på 4-stolsliften Köpenhamn.

Beslutet att inte öppna Vallåsen i vinter innebär en minskning av den fasta personalen på anläggningen.

– Vi har meddelat de medarbetare som berörs av detta och just nu pågår förhandlingar med facket.

Branäsgruppen har ägt Vallåsen sedan 2011 och har sedan dess drivit och utvecklat både vinter- och sommarverksamheten på anläggningen. Vallåsen ligger fortsatt ute till försäljning och målsättningen är att hitta en köpare så snart som möjligt.

– Jag är säker på att en ny ägare, kanske med en lokal anknytning, kan fortsätta utveckla anläggningen. Det har förts diskussioner med flera intressenter, men ingen överenskommelse har nåtts.

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum