Vårdföretagarna

Vårdföretagarna kommenterar Lagrådets analys av vinstbegränsningsförslaget

Dela

- Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning igen. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef

- Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

- Nyligen påpekade socialminister Annika Strandhäll apropå organdonationsutredningen att regeringen inte kan lägga fram förslag som strider mot grundlagen. Regeringen måste rimligen dra samma slutsats här, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Så här sa socialminister Annika Strandhäll i DN 6 februari i år:

"Som minister vore det omdömeslöst att föreslå regering och riksdag att fatta beslut om lagstiftning som våra egna jurister menar inte håller i relation till grundlagen."

För mer information:
Anders Manell, presschef Vårdföretagarna
070-314 57 29

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum