Vårdföretagarna

Vårdföretagarna kommenterar Lagrådets analys av vinstbegränsningsförslaget

Dela

- Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning igen. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef

- Efter Lagrådets sågning av Reepalus förslag borde det vara omöjligt för regeringen att lappa ihop förslaget om vinstbegränsning. Förhoppningsvis kan alla brukare, patienter och assistansberättigade som använder och värdesätter valfriheten nu andas ut, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

- Nyligen påpekade socialminister Annika Strandhäll apropå organdonationsutredningen att regeringen inte kan lägga fram förslag som strider mot grundlagen. Regeringen måste rimligen dra samma slutsats här, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Så här sa socialminister Annika Strandhäll i DN 6 februari i år:

"Som minister vore det omdömeslöst att föreslå regering och riksdag att fatta beslut om lagstiftning som våra egna jurister menar inte håller i relation till grundlagen."

För mer information:
Anders Manell, presschef Vårdföretagarna
070-314 57 29

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

Privat vård och omsorg är en integrationsmotor16.11.2018 06:00Pressmeddelande

Ny statistik från Statistiska Centralbyrån visar att privata vård- och omsorgsgivare är en del av lösningen på Sveriges integrations- och sysselsättningsproblem: Mellan 2007 och 2016 ökade antalet arbetande i Sverige med 435 000 personer, varav 106 000 anställdes inom vård och omsorg. Privata företag stod för den större delen av ökningen. År 2007 jobbade 19 procent av alla vårdanställda i privat sektor – nu är det 28 procent. Trots det råder det stor arbetskraftsbrist inom de flesta vård- och omsorgsyrken.

Allvarliga konsekvenser för vård och omsorg av Skatteverkets ställningstagande om moms25.10.2018 09:51Pressmeddelande

Skatteverkets tolkning av Högsta förvaltningsdomstolens dom angående moms på uthyrning av legitimerad vårdpersonal får stora konsekvenser för den privat drivna vården och omsorgen. Ställningstagandet innebär att det blir moms inte bara på inhyrning från bemanningsföretag, utan också på specialistkonsulter. Även underleverantörslösningar i vården riskerar att bli momsbelagda. Detta trots att vård och omsorg i grunden ska vara momsfri. Det innebär stora kostnadsökningar för den privat drivna vården och omsorgen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum