Volkswagen Personbilar

Världspremiär i Genève för Touareg V8 TDI – Volkswagens nya flaggskepp

Dela

Vid den internationella bilsalongen i Genève, 5-17 mars 2019, premiärvisas nya Touareg V8 TDI. Volkswagens nya flaggskepp har en effekt på 421 hk och ett vridmoment på 900 Nm.

Nya Touareg V8 TDI lanseras i Sverige i höst.
Nya Touareg V8 TDI lanseras i Sverige i höst.
  • Hög prestanda: Med sina 421 hk blir Touareg V8 TDI den kraftfullaste modellen som erbjuds från märket Volkswagen.
  • Vridmoment som i en superbil: Redan vid 1 000 varv/min levererar V8 TDI ett vridmoment på 900 Nm.
  • Renare: Den nya, åttacylindriga hightech-motorn uppfyller kraven i miljöklass Euro 6d-TEMP.
  • Utvecklad för enastående komfort: V8-versionen inom Volkswagens flaggskeppsmodell lanseras med luftfjädring som standard.
  • Gör debut 2019: Touareg V8 TDI släpps på den svenska marknaden i höst. En konceptbil som snart är produktionsklar ställs ut på bilsalongen i Genève.

Från 0 till 100 på mindre än 5 sekunder

Med en effekt på 421 hk (3 500-5 000 varv/min) blir Touareg V8 TDI vid lansering den kraftfullaste nya dieseldrivna SUV:en som erbjuds från en tysk biltillverkare. Det maximala vridmomentet från den högteknologiska turbodieselmotorn ligger på samma nivå som hos superbilar: 900 newtonmeter (från 1 000 till 3 250 varv/min).

Om man glider fram i låg hastighet, far fram på landsväg eller gasar på längs motorväg spelar ingen roll – tack vare den mäktiga effekten är kraften alltid lika imponerande. Ett dubbelturbosystem hör till de tekniska uppfinningarna i den tysta 8-cylindriga 4,0-litersmotorn.

Touareg V8 TDI accelererar från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder. Topphastigheten är begränsad till 250 km/h. Precis som för V6-versionen i produktfamiljen uppfyller även den nya V8-versionen kraven i utsläppsstandarden Euro-6d-TEMP. I de länder som är först ut börjar Volkswagens nya flaggskepp att dyka upp på vägarna i slutet av maj i år. I Sverige lanseras V8 TDI preliminärt i höst.

Med exklusivitet som standard

De som bestämmer sig för den senaste V8-versionen av Touareg kan som standard välja mellan designpaketen ”Modern Sport” och ”Moden Nature” för interiören. Båda dessa paket är tillval för V6-versionerna.

”Modern Nature” är en varm, välkomnande interiör med trädetaljer och naturliga färgtoner. ”Modern Sport” är en teknologiskt inspirerad interiör dominerad av metall och utvalda färgnyanser. Som standard är både stolarna och dörrpanelerna läderklädda (Vienna-läder, gäller båda alternativen). Som tillval kan Touareg V8 TDI, precis som alla de andra versionerna i familjen, beställas i ett ännu sportigare ”R-Line”-utförande.

Jämfört med de redan mycket generöst utrustade V6-versionerna, har standardutrustningen för V8-versionen utökats ännu mer. Hit hör luftfjädring runt om, elektrisk öppning och stängning av bakluckan, ergoComfort stolar, larm och pedaler i rostfritt stål. Dessutom är Touareg V8 TDI som standard utrustad med 19"-lättmetallfälgarna ”Tirano” istället för med 18"-fälgar.

Fullt digital förarplats

En av de många tekniska innovationer som nya Touareg bjuder på är ”Innovision Cockpit”, som är standard på den svenska marknaden. Här smälter de digitala instrumentens 12"-display samman med displayen till toppinfotainmentsystemet ”Discover Premium” med 15”-display och bildar en digital enhet för information, kommunikation, underhållning och drift. Denna digitala enhet är alltid på, är intuitiv att använda och kan anpassas som man själv vill ha den.

Det finns nästan inga knappar, strömbrytare eller reglage av traditionellt snitt alls på ”Innovision Cockpit”, utom där det är sådana som passar bäst, som till exempel för intuitivt styrda volymreglage (på mittkonsolen och ratten). Via ”Innovision Cockpit” kan föraren också anpassa assistans-, kördynamiks- och komfortsystemen efter eget tycke och smak och på så sätt göra sin Touareg ännu mer personlig. Det här öppnar upp en hel värld av möjligheter där föraren och passagerarna inte längre behöver anpassa sig efter bilen – istället anpassar bilen sig efter dem.

Precis som en ny smartphone kan man ställa in sin Touareg och fintrimma den efter hur man själv vill ha det. Det som gör detta möjligt är nya, avancerade system och program som man styr via digitala användargränssnitt och multifunktionsratten.

Luxuös komfort ombord

Kupén i Touareg V8 TDI bjuder på hög komfort. Displayerna på Innovision Cockpit med sina heltäckande glasytor, det vegetabiliskt garvade lädret och de olika dekordetaljerna i aluminium och krom ger bilen en förstklassig look och känsla. Föraren och framsätespassageraren kan även njuta av massagefunktionen i de ventilerade Grace-läderklädda sätena (tillval).

Integrerade assistanssystem

När Touareg V8 TDI lanseras kommer det att finnas ett mycket brett utbud av assistans-, kördynamik- och komfortsystem. Här ingår teknik som assistanssystemet ”Night Vision” (som med hjälp av en värmekamera kan känna av människor och djur som kan finnas dolda i mörkret). Som standard finns ”Traffic Jam and Roadwork Lane Assist” (halvautomatisk styrning, filhållning, acceleration och inbromsning i hastigheter upp till 60 km/h) och ”Front Cross Traffic Assist” (som reagerar på korsande trafik framför Touareg).

Tillvalen fyrhjulsstyrning (gör Touareg lika lättmanövrerad som en småbil), adaptiva krängningshämmare (bidrar till minimal krängning och markant bättre kurvtagningsförmåga vid dynamisk körning), LED matrix-strålkastare (bländar av och på automatiskt med hjälp av en kamera) och en head-up-display (HUD) med visning av viktiga data direkt på vindrutan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Touareg V8 TDI lanseras i Sverige i höst.
Nya Touareg V8 TDI lanseras i Sverige i höst.
Ladda ned bild
Touareg V8 TDI har en effekt på 421 hk och ett vridmoment på 900 Nm.
Touareg V8 TDI har en effekt på 421 hk och ett vridmoment på 900 Nm.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum