Upplands Väsby kommun

Väsby får center för trygghetsfrågor

Dela

Väsbyborna får ett trygghetscenter med möjlighet att träffa kommun, polis och ordningsvakter. Åtgärden är en del i kommunens trygghetsarbete.

Upplands Väsby kommun samlar sitt säkerhetsarbete på en central plats där allmänheten rör sig. Trygghetscenter kommer att inrättas i Messingen, enligt beslut i kommunstyrelsen.

– Vi vill på bästa möjliga sätt möta medborgarna i frågor som rör trygghet. Vårt Trygghetscenter står öppet för allmänheten och blir också navet i vår samverkan med andra, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Allmänheten ska kunna lämna synpunkter och få information om till exempel nattvandring, säkerhet och brottsförebyggande arbete. Det kommer att finnas kontorsytor för samverkan mellan kommun, polis, ordningsvakter och andra som arbetar med trygghetsfrågor.

– Trygghetscentret blir den fysiska platsen där vi alla kan mötas. Jag ser fram emot att komplettera Messingens kulturutbud med fokus på trygghet, säger brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Trygghetscenter ska ha öppet även utanför kontorstid. På så vis vill man öka närvaron av ordningsvakter och polis i den centrala delen av kommunen.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum