Vision

Veronica Magnusson är ny vice ordförande i TCO

Dela

Veronica Magnusson valdes i dag till andre vice ordförande i TCO. Veronica Magnusson är sedan 2014 förbundsordförande i Vision och ledamot i TCO:s styrelse.

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Fotograf: Gustav Gräll
Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Fotograf: Gustav Gräll

-  Jag är glad och stolt över förtroendet att få vara med och leda TCO. Vi spelar en viktig roll som en samlad röst för 1,2 miljoner medlemmar inom samhällsbärande yrken. Tillsammans är vi en kraft för att förbättra människors arbetsliv och liv i stort, säger Veronica Magnusson.

- Veronica är en mycket uppskattad kollega i TCO-styrelsen genom sin konstruktivitet, sin förmåga att höja blicken och sin beslutsamhet när det gäller fackföreningsrörelsens möjlighet att bidra till ett bättre arbetsliv och liv. Jag ser fram emot att jobba med henne i TCO:s presidium, säger Therese Svanström, TCO:s ordförande.

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 12 fackförbund med över 1,2 miljoner medlemmar. Uppdraget handlar om att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet och ge röst åt människors behov av trygghet, utveckling och välfärd. TCO verkar både nationellt och internationellt genom att exempelvis bevaka arbetstagarnas intressen i EU-sammanhang.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, tfn 070- 746 21 24.

Kontakter

Bilder

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Fotograf: Gustav Gräll
Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Fotograf: Gustav Gräll
Ladda ned bild

Om

Vision
Vision



Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum