Vision

Vilken blir Årets kulturkommun 2023?

Dela

I år utser fackförbundet Vision Årets kulturkommun för 34:e gången. Följande åtta kommuner är nominerade: Halmstad, Vadstena, Kiruna, Norberg, Kalmar, Söderhamn, Ljungby och Ljusdal.

Juryn för Årets kulturkommun arbetar nu intensivt för att utse finalisterna. Vinnare av Årets kulturkommun 2023 offentliggörs vid en digital prisceremoni den 7 december.

Årets kulturkommun får ett diplom med en motivering, ett vandringspris som är ett glasäpple av Rune Strand och ett konstverk som kommunen får behålla.

För att vara aktuell som Årets kulturkommun 2023 ska kommunen bland annat visa att den: Arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag, genom att den finns med i all kommunal verksamhet. Gör anställda och kommuninvånare delaktiga i kulturverksamheten. Använder kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd samt stödjer kulturell mångfald.

Mer information om utmärkelsen finns att läsa här Årets kulturkommun (vision.se)

För information kontakta, Annica Skoglund, kulturansvarig på Vision, tfn 072-546 31 43, annica.skoglund@vision.se 

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum