Solna stad

Vinnare av Solna stads pedagogiska priser 2021

Dela

Genom Solna stads pedagogiska priser uppmärksammas den kvalitet och kompetens som ryms inom stadens förskole- och skolverksamheter. Den 2 juni korades årets vinnare – två priser gick till årets pedagog inom förskola respektive skola och ett pris till årets skolledare.

På onsdagen den 2 juni 2021 blev årets vinnare av de tre pedagogiska priserna överraskade under arbetsdagen med blommor, diplom och varsin värdecheck. De 20 000 kronor som delas ut till respektive vinnare ska liksom föregående år gå till kompetensutveckling.

– Med tanke på de utmaningar som våra förskolor och skolor har hanterat under pandemin, känns det extra viktigt att uppmärksamma engagemanget och det enorma kunnandet hos alla medarbetarna ute i verksamheterna. Ett varmt tack till er alla, och ett stort grattis till årets vinnare, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

– Få saker har så stor betydelse för förskolornas verksamhet som våra pedagoger, rektorer och arbetslag. Det senaste året har de gjort en insats på hjältenivå, när de både kämpat med de villkor som gäller under pandemin, samtidigt som de arbetat för barnens utveckling och lärande. Att uppmärksamma det arbete som görs varje dag av våra kreativa och skickliga pedagoger är därför viktigare än någonsin, säger Anna Lasses, barn- och förskolenämndens ordförande, Solna stad.

Totalt inkom det i år 300 nomineringar inom de tre kategorierna. Barn, elever, vårdnadshavare och kollegor har haft möjlighet att bidra med sina nomineringar. De pedagogiska priserna har delats ut varje år sedan 2018.

Vinnare och motiveringar

Årets pedagog, förskola

Huvudsta förskola

Genom erfarenhet, kompetens och lekfullhet skapar pedagogerna på Huvudsta förskola en trygg förskola för både barn och vårdnadshavare. Pedagogerna ser alla barn och skapar utvecklande och viktiga pedagogiska situationer för alla åldrar.

Årets pedagog, skola

Emelie von Bothmer, lärare grundsärskolan Tallbacka

Genom hårt arbete i sin roll som förstelärare i lärmiljö, och sitt positiva förhållningssätt skapar Emelie en tydlig struktur och en trygg och trivsam skolmiljö där elever med många olika och skiftande behov trivs och utvecklas. Utvecklingen visar sig i Skolinspektionens senaste enkät till vårdnadshavare, där skolans resultat förbättras inom samtliga områden.

Året skolledare

Jan Jämsä biträdande rektor Råsunda skola

Genom sitt lyhörda sätt och äkta omtanke skapar Jan trygghet för eleverna på Råsunda skola. Jan tar sig tid att lyssna, ställer upp och löser problem som uppstår på ett snabbt och smidigt sätt vilket gör honom till en förebild för eleverna.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum