Uppsala stift

Visitation med sikte på samverkan

Dela

Biskop Karin Johannesson besöker Ovansjö och Järbo församlingar. På café existens delar inbjudna gäster sina tankar om samverkan i bygden.

TEAM – vägar till samverkan är temat när biskopen visiterar Ovansjö och Järbo 31 mars samt 1 och 3 april. Det är ett tema som återkommer i samtal med personal och förtroendevalda liksom i de besök som företas i bygden. Biskopens visitation knyter till en urgammal tradition där biskopar besöker sina församlingar för att få en lägesbeskrivning och att blicka framåt. Intrycken sammanfattas sedan i söndagens Visitationsmässa i Järbo kyrka klockan 16.00.

Media är välkomna att delta i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen.

Torsdag 31 mars

08.00             Morgonbön i Birgittasalen på Birgittagården

08.15            Samtal med alla medarbetare utifrån visitationens tema

09.45            Presentation av Stenhuset och Hammarby kapell

11.45            Besök på Hedängskolan i Storvik

13.00            Lunch på ”Hammarbykvarnen” Gästrike-Hammarby

18.00            Kvällsgudstjänst i Storviks kyrka

19.00            Församlingsafton – Café Existens – ”TEAM – vägar till samverkan” Med inbjudna gäster som delar med sig av sina tankar och perspektiv vad gäller vägar till samverkan i bygden. Församlingsafton – Café Existens slutar ca 20.30

Fredag 1 april

8.30              Morgonbön i Stensätrakyrkan

8.45              Samtal med EFS föreningens styrelse och medarbetare från Ovansjö-Järbo pastorat.

13.30            Samtal med platschefen Johnny Jernqvist vid Kungsbergets skidanläggning

15.00            Eftermiddagsfika i kyrkan med församlingsrådet i Järbo.

Söndag 3 april

16.00             Visitationsmässa i Järbo kyrka med biskop Karin Johannesson, kyrkoherde Carin Zetterberg och flera medarbetare från arbetslaget i både Ovansjö och Järbo församlingar samt kyrkvärdar och korister från våra olika körer här i Ovansjö-Järbo pastorat. Kyrkkaffe. Avslutas ca 18.00

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav 56,5 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum