BranäsgruppenBranäsgruppen

Vit och fullbokad jul i Branäs

Dela
Stämningen är på topp i Branäs inför julhelgen. Snön ligger i drivor och om prognosen håller får tomten ta på sig solglasögon. Det är många som vill avsluta året på skidor – mellandagarna, nyår och hela vecka 1 är fullbokat.

När snön lyser med sin frånvaro i södra Sverige är det många som vill fira en garanterat vit jul i Branäs. Slutet av 2022 och början av 2023 är fullbokat.

– Helgerna kring jul och nyår är alltid populära i Branäs, men så som läget är just nu var det inte alls självklart att det skulle bli fullbokat. Nu blev det så och jag tror beror på att detta är högtider då vi vill vara tillsammans och då passar skidåkning och stugmys perfekt, säger Mikael Elford, kommersiell chef

Alla backar öppna innan nyår

Just nu finns gott om nedfarter att välja mellan och enligt prognosen ska alla backar och liftar öppna innan nyår.

– Kyla, snö och våra fantastiska snöläggare gör att vi kan öppna dom sista nedfarterna under mellandagarna. Det känns fantastiskt att anläggningen visar sig från sin bästa sida för alla som valt att fira jul och nyår hos oss, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Dans runt granen och fackeltåg

På julafton har liftarna öppet från klockan 9 till Kalle Anka. Förutom skidåkning finns annat som hör julen till. Det blir dans runt granen och restaurangerna dukar upp ett härligt julbord. På nyårsafton tar Björnbusarna täten i två fackeltåg från toppen ned till restaurangerna Ladan och Brants som erbjuder en trerätters nyårssupé.

– Jul och nyår i Branäs är något speciellt. Snön, miljön och möjligheten att vara aktiv utomhus på dagarna och mysa tillsammans på kvällarna gör att många gjort det till en tradition att besöka oss vid den här tiden på året, avslutar Mikael Forsell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum