Svenska Basketbollförbundet

VM-KVAL: Inbjudan till pressträff inför VM-kvalet mot Finland & Slovenien

Dela

Svenska Basketbollförbundet bjuder in till pressträffar 23 och 24 november för intervjuer med coacher och spelare. Fotografer kan också ackreditera sig för att fotografera kvällsträningen 23 november, 18.00-20.00 i Avicii Arena.

Snart smäller det i Stockholm. Avicii Arena står redo för årets basketmatch: Sverige mot Finland i VM-kvalet.
Över 9 000 biljetter är sålda och hypen är verkligen i gång. Det nya förbundskaptensteamet har kallat en 17-mannatrupp och förberedelserna drar igång när laget samlas i Södertälje på måndag.

Sverige är lottat in i grupp C tillsammans med Finland, Slovenien och Kroatien. De tre främsta lagen tar sig vidare till nästa omgång. De 32 länderna från Europa som deltar i VM-kvalet kommer att skalas ned till tolv, som då kvalificerar sig för slutspelet i Japan, Indonesien och Filippinerna.

Förutom matchen mot Finland spelar Sverige borta mot Slovenien den 28 november. Kvalet fortsätter sedan i februari 2022 med dubbla möten mot Kroatien.

Press och media kommer erbjudas några alternativ för både intervju och foto. Laget kliver in i en bubbla direkt vid ankomst till Södertälje vilket gör att möjligheten till att träffa spelare och coacher begränsas.

På tisdag och onsdag, 23/11 och 24/11, kan press och media boka in telefonintervjuer klockan 15.00-16.00.
På tisdagen finns också möjligheten att fotografera träningen i Avicii Arena klockan 18.00-20.00.

Tack för er förståelse och samarbete.

Meddela vem eller vilka ni önskar att intervjua till robin.svensson@basket.se och även om ni önskar att fota träningen den 23/11.

För ytterligare frågor kontakta Robin Svensson, mediaansvarig, på samma mailadress som ovan.

ACKREDITERING TILL SVERIGE-FINLAND 25 NOVEMBER

FIBA Media Portal, där ackrediteringsansökningar görs till matchen Sverige-Finland 25 november, stänger 23 november 23.59. 
Instruktioner för hur man ansöker och ackreditering finns här >>>

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum