Svenska Handbollslandslaget

VM över för Jim Gottfridsson

Dela
Sverige är klart för semifinal i VM – men det blir inget mer spel för Jim Gottfridsson i turneringen. Han fick utgå tidigt i kvartsfinalen efter att ha drabbats av en fraktur i handen. – Det känns oerhört tungt, men nu ska jag göra allt jag kan för att stötta laget i semifinalen, säger Gottfridsson.
Jim Gottfridsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Jim Gottfridsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Sveriges spelmotor Jim Gottfridsson, som utsågs till turneringens mest värdefulla spelare när Sverige blev europamästare förra året, har spelat färdigt i hemma-VM.

Han tvingades kliva av planen redan i första halvleken i segermatchen mot Egypten och efter matchen åkte han till sjukhus för att röntga vänsterhanden.

Domen: En fraktur i handen, gips och inget mer spel de närmsta två månaderna.

– Jag tror att jag fastnade i en motståndartröja och kände att något gjorde ont. Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan. Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet, säger han.

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Jag lider oerhört mycket med Jim som har förberett sig och gjort allt han kunnat för att komma så förberedd som möjligt till honom. Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen.

Det är ännu inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotruppen.

Sverige möter Frankrike i semifinalen på fredag klockan 21.00.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jim Gottfridsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Jim Gottfridsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

 

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap. 2022 vann herrlandslaget EM-guld. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

Dubbla svenska landslagstrupper uttagna14.3.2023 13:15:00 CET | Pressmeddelande

Efter dubbelmötet med olympiska mästaren Frankrike i början av mars väntar nu vice europamästaren Danmark två gånger om i början av april. Förbundskaptenen Tomas Axnér har i dag presenterat de 18 spelare som ska ta sig an danskorna. – Danmark är ett på pappret lika starkt motstånd och vi ser fram emot att mäta oss med dem för att ta ytterligare kliv i vårt spel, säger Axnér som också tagit ut ytterligare 15 spelare till ligalandslaget som parallellt ska möta Nederländernas A-landslag i två matcher.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum