Solna stad

Voi lanseras i Solna

Dela

Solna stad lanserade under 2021 en trafiksäker lösning för uthyrning av elsparkcyklar. Lösningen innebar att Solna som första kommun i landet inrättade fasta stationer för uthyrning och parkering av elsparkcyklar. Samma lösning gäller under 2022 och onsdagen den 4 maj lanserar elsparkcykelföretaget Voi sin verksamhet i Solna.

Företaget blir första elsparkcykelföretaget som staden under 2022 tecknar en överenskommelse om villkor för upplåtelse av mark för uthyrning av elsparkcyklar inom Solna stad.

- Jag är glad över att vi har nått en överenskommelse med Voi om en ansvarsfull och trafiksäker uthyrning av elsparkcyklar i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Överenskommelsen innebär att staden upplåter mark som kommer att användas som elsparkcykelstationer. Lokaliseringen av platserna framgår av bifogad karta och varje enskild plats finns märkta i stadsmiljön och rymmer upp till 20 elsparkcyklar. Företaget får ha maximalt 200 elsparkcyklar i staden och de kommer att ha ett särskilt ansvar för att inte störa trafiken och stadsmiljön.

Överenskommelsen gäller fram till 30 juni 2022. För att överenskommelsen ska kunna förlängas från 1 juli 2022 fram till och med 30 november 2022 måste en ny ansökan om polistillstånd inges och beviljats för denna tid.

Bilder

Dokument

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum