Volkswagen Personbilar

Volkswagen investerar i klimatkompenseringsprojekt

Dela

Första projektet, Katingan Mentaya – ett skogsskyddsprojekt på den indonesiska ön Borneo – kompenserar för de just nu oundvikliga utsläppen av koldioxid från leverantörskedjan, produktionen och leveransen av den nya eldrivna Volkswagen ID.3, samt utsläpp från andra områden.

Med ID.3 avser Volkswagen att leverera en bil som produceras med en helt neutral koldioxidbalans.
Med ID.3 avser Volkswagen att leverera en bil som produceras med en helt neutral koldioxidbalans.
  • Projekt som är certifierade enligt den högsta internationella standarden
  • Första projektet kompenserar för oundvikliga CO2-utsläpp från elbilen ID.3
  • Detta projekt involverar skogsskydd och restaurering på den indonesiska ön Borneo

Ralf Pfitzner, Hållbarhetschef hos Volkswagen-koncernen, säger:
− Strategin för utfasning av fossila bränslen hos Volkswagen-koncernen fokuserar på att undvika och minska utsläppen av koldioxid, till exempel genom energieffektivitet och omvandling till förnybar energi. Där fullständig utfasning ännu inte är möjlig, kommer vi att investera i skogsskyddsprogram som till stor del reducerar atmosfärisk CO2, erbjuder långsiktig support till lokala samhällen, skyddar biologisk mångfald och samtidigt hjälper till att adressera klimatkrisen i linje med FN:s globala hållbarhetsutvecklingsmål. Dessutom säger IPCC:s 1,5-gradsrapport från ledande klimatforskare tydligt att naturliga kolsänkor är nödvändiga för att möta klimatmålen och det är något vi vill bidra till.

I Katingan Mentaya-projektet arbetar Volkswagen med Permian Global, som är en utvecklare av tropiskt skogsskydd och restaureringsprojekt. Katingan Menaya-projektet, som skyddar 149 800 hektar av tropisk torvskog, är beläget i centrala Kalimantan på den indonesiska ön Borneo.

Projektet skyddar också en mycket skyddsvärd livsmiljö, som är hem för en livfull och viktig blandning av arter. Där ingår 5-10 procent av den återstående populationen av Borneos orangutanger, näsapor och sydbornesiska gibbonapor.

Projektet arbetar också nära tillsammans med 34 bysamhällen för att förbättra levnadsförhållanden och bidra till en hållbar utveckling. I det ingår direkt anställning av brandskyddsteam, tillhandahållande av mikrofinansiella lån och stöd till utbildning och hälsa.

Ytterligare projekt, i samarbete med projektutvecklingspartners för skydd och restaurering av regnskog i Sydamerika och Sydostasien, är under utveckling. I tillägg till detta förbereds också för utveckling eller expansion av klimatskyddsprojekt vid de platser där Volkswagen-koncernen har fabriker.

För mer information: http://katinganproject.com/

ID.3 är ännu inte till försäljning i Europa

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Med ID.3 avser Volkswagen att leverera en bil som produceras med en helt neutral koldioxidbalans.
Med ID.3 avser Volkswagen att leverera en bil som produceras med en helt neutral koldioxidbalans.
Ladda ned bild
Volkswagens fabrik i tyska Zwickau blir den största och effektivaste elbilsanläggningen i Europa.
Volkswagens fabrik i tyska Zwickau blir den största och effektivaste elbilsanläggningen i Europa.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen återupptar produktionen den 20 april16.4.2020 10:48:27 CESTPressmeddelande

Märket Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava (Slovakien) från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum