Vossloh Nordic Switch Systems AB

Vossloh vinner kontrakt för tillståndsövervakning av järnvägsväxlar i Sverige

Dela

Det mångåriga kontraktet omfattar sensorutrustning och övervakning av 1 000 av Trafikverkets spårväxlar. Enkelt förklarat innebär detta att Trafikverkets viktigaste spårväxlar kopplas upp och blir tillgängliga online. Exakt kunskap om det tekniska tillståndet för spårväxlar är ett viktigt steg på vägen till mer effektivt järnvägsunderhåll och högre spårtillgänglighet.

Foto: Kasper Dudzik
Foto: Kasper Dudzik

Vossloh Nordic Switch Systems har vunnit ett strategiskt viktigt kontrakt från Trafikverket för databaserad tillståndsövervakning av spårväxlar i Sverige. Projektet kommer att genomföras tillsammans med DB Systemtechnik GmbH, ett dotterbolag till Deutsche Bahn AG.

– Vi på Vossloh i Norden är otroligt glada över att vi tillsammans med Trafikverket kan ta det här stora och viktiga steget mot ett modernare och mer digitaliserat svenskt järnvägsunderhåll, säger Bertrand Gryspeert, vd för Vossloh Nordic Switch Systems AB.

En vital del för järnvägens funktion

Det mångåriga kontraktet täcker tillståndsövervakning för totalt 1 000 spårväxlar i den svenska järnvägen. Spårväxlar är en vital del för järnvägens funktion. De är samtidigt en av de mest tekniskt komplexa – och därmed också mest underhållsintensiva – beståndsdelarna i järnvägen.

Med hjälp av sensorteknik registreras kontinuerligt data om valda parametrar i spåret, vilka automatiskt överförs till Vosslohs molnbaserade plattform. I plattformen bearbetas och konverteras data med hjälp av algoritmer baserade på artificiell intelligens till åtgärdsrekommendationer för kunden.

Tillståndsövervakning gör det möjligt att nå klimatmål

– Sensorbaserad övervakning är grundförutsättningen för ett tillståndsbaserat och prediktivt underhåll av järnvägsinfrastruktur. Resultatet av tillståndsövervakningen är högre tillgänglighet av spåren, vilket är ett centralt krav för att det ska gå att flytta mer trafik till järnvägen i framtiden. Endast på detta sätt är det möjligt att nå FN:s ambitiösa klimatmål på medellång sikt. Kontraktet med Trafikverket gör det möjligt för Vossloh att utnyttja sin unikt breda förståelse av järnvägsspårets fysik för att maximera kundvärdet, säger Oliver Schuster, vd för Vossloh AG.

Kontakter

Bilder

Foto: Kasper Dudzik
Foto: Kasper Dudzik
Ladda ned bild

Om

Vossloh Nordic Switch Systems AB
Vossloh Nordic Switch Systems AB
Box 1512
271 00 Ystad

010-160 11 00http://www.vossloh-nordic.com/se/

Vossloh är ett av världens ledande järnvägsteknikföretag. Infrastruktur för järnväg är vår kärnverksamhet och vi erbjuder kunder över hela världen kompletta lösningar från en enda leverantör. Genom våra leveranser bidrar vi till säkra, hållbara och miljövänliga transporter av människor och varor. Vossloh AG är ett börsnoterat företag med i genomsnitt 3 786 anställda och som under år 2019 sålde varor och tjänster för 916,4 miljoner euro.

Läs mer om Vossloh AG (engelska)

Följ Vossloh Nordic Switch Systems AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vossloh Nordic Switch Systems AB

Turkisk höghastighetsjärnväg byggs i Sverige8.12.2021 13:40:32 CET | Pressmeddelande

Vossloh har vunnit ett kontrakt värt över 40 miljoner euro för komponenter till en ny turkisk höghastighetsjärnväg. Strategiska järnvägskomponenter byggs i Ystad och levereras till Turkiet – på järnväg. "När vi själva får bestämma använder vi i första hand järnvägen som transportmetod, även om det handlar om leveranser genom 9 länder. Det är det i särklass mest hållbara alternativet", säger Bertrand Gryspeert, vd Vossloh Nordic Switch Systems.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum