Volkswagen Transportbilar

VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster

Dela

Hannover/Södertälje, 26 februari 2021 – Volkswagen Transportbilar (VWCV) avancerar utvecklandet och implementationen av självkörande teknik för Volkswagen Group, där den elektriska ID. BUZZ är tänkt att bli den första självkörande bilen från gruppen. ”Med beslut från styrgruppen för utvecklingsprogrammet av självkörande funktioner inom Volkswagen AG, stakar vi ut riktningen för framtidens mobilitet. Självkörande elektriska fordon kommer att bli en viktig del i urban mobilitet och trafiksäkerhet. Våra fordon är det logiska valet att först utrusta med dessa system”, förklarar Carsten Intra, CEO för Volkswagen Transportbilar, efter styrgruppsmötet på Volkswagen Group den 26 februari.

Elektriska ID. BUZZ ska bli det första självkörande fordonet från Volkswagen Group.
Elektriska ID. BUZZ ska bli det första självkörande fordonet från Volkswagen Group.

Introduktionen av autonoma självkörande funktioner till 2025 förbereds hos Volkswagen Transportbilar. Christian Senger, Head of Autonomous Driving: ”I år kommer vi för första gången att utföra fältprov i Tyskland med självkörningssystemet från Argo AI i en version av den framtida ID. BUZZ från Volkswagen Transportbilar. Målet är att utveckla en smart upphämtande samåkningsstjänst, likt MOIA. I mitten av detta årtionde kommer man i utvalda städer att ha möjlighet att ta sig runt i självkörande fordon.”

Som en del av samarbetet mellan Ford Motor Company och Volkswagen Transportbilar har båda bolagen gjort en lika stor investering i Argo AI, ett företag som har specialiserat sig på mjukvara för självkörande teknik. Målet är att snabbt få fram ett system för autonom körning. I tillägg till investeringen på en miljard US dollar, har Volkswagen också inkorporerat sitt egna dotterbolag AID (Autonomous Intelligent Driving) i Argo AI. När budgeten nu blivit godkänd av styrgruppen kan Volkswagen Transportbilar ta ett nästa betydande steg mot framtidens autonoma mobilitet. Märket är ansvarig för utvecklandet av helt självkörande system och det kommersiella användandet av dessa system i urbana miljöer. Volkswagen Transportbilar kommer utveckla och bygga SPV (Special Purpose Vehicles), som till exempel robo-taxis och minibussar.

Utöver investeringarna i Argo AI gör Volkswagen Group miljardinvesteringar i projektet Car.Software Organisation som utvecklar, parallellt och oberoende av Argo AI, assistans- och självkörningssystem upp till nivå 4 för alla märken inom gruppen.

Volkswagen Transportbilar utvecklar de fordon där Argos självkörande system kommer att användas. Dessa fordon baseras på den helt elektiska ID. BUZZ som har sin världspremiär under nästa år. Utvecklandet kör redan i full fart, både med att elektrifiera den ikoniska folkabussen och att förse den med de banbrytande självkörande funktionerna.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elektriska ID. BUZZ ska bli det första självkörande fordonet från Volkswagen Group.
Elektriska ID. BUZZ ska bli det första självkörande fordonet från Volkswagen Group.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) opererar som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvariga för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Modellutbudet omfattar även personbilar och husbilar. Inom Volkswagen-gruppen är man också huvudansvarig för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. Fabriker finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG). VWCV sysselsätter över 24,000 människor globalt, varav cirka 15,000 i Hannover där huvudkontoret finns. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige med modellserierna Caddy, Transporter, Crafter och senare under 2022 - ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Från konceptbil till produktionsfärdig ID. Buzz – Följ med på resan när den elektriska folkabussen från Volkswagen blev till27.4.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Södertälje/Hannover, 27 april 2022 – Från konceptbilen Buzz 2017, fram till den serietillverkade ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, ligger fem års hårt arbete från utvecklingsteamet hos Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar. I en ny dokumentär från Volkswagen kan man följa hur konstruktörerna lyckades överföra grundprincipen hos den legendariska T1 folkabussen till en helt eldriven minibuss och skåpbil som tillfredsställer alla moderna krav på säkerhet, åkkomfort och vardagsflexibilitet.

Nya Amarok visar upp sig - Karaktärsfull och högteknologisk pickup från Volkswagen Transportbilar26.4.2022 09:34:34 CEST | Pressmeddelande

Södertälje/Hannover 26 april 2022 – I år kommer Volkswagen Transportbilar presentera en helt ny generation av sin bästsäljande pickup Amarok. Med ännu vassare köregenskaper, både på och utanför de asfalterade vägarna, och med det senaste inom assistanssystem. Nya Amarok är utvecklad och designad i Tyskland och Australien, och kommer att byggas i Sydafrika. Siktet är inställt på att försvara sin premiumposition inom pickupens B-segment.

Världspremiär – Här är nya Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo9.3.2022 19:15:36 CET | Pressmeddelande

Hannover/Wolfsburg/Södertälje, 9 mars 2022 – Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar presenterar tillsammans en av bilvärldens idag mest avancerade och hållbara bilkoncept. ID. Buzz och ID. Buzz Cargo tar avstamp från en av de mest ikoniska bilmodellerna i historien – T1 Folkabussen – uppdaterad för en ny elektrisk era. Minibussen (MPV) och skåpbilen är också de första i sina respektive klasser att levereras med ett klimatneutralt fotavtryck. En hög andel återanvända material och en helt läderfri interiör, som en del i Volkswagen Transportbilars och Volkswagen Personbilars strategi för minskad miljöpåverkan.

Nedräkning för ID. Buzz. En pånyttfödd ikon.22.2.2022 17:28:07 CET | Pressmeddelande

Södertälje/Hannover 22 februari 2022 – Konceptbilen av ID. Buzz som visades på Detroit Motor Show i januari 2017 resulterade i kraftiga hejarop från hela världen. Den positiva responsen gjorde valet enkelt – ID. Buzz skulle bli verklighet. Efter fem intensiva år av utveckling är det nu dags att presentera denna pånyttfödda moderna och helt elektriska version av en ikon. Den 9 mars visas ID. Buzz och ID. Buzz Cargo upp för första gången i en livesänd världspremiär. Lansering i Europa väntas sedan ske i september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum